Pleisureworld stopt als uitgever en focust op trends

Pleisureworld stopt met het uitgeven van vaktijdschriften. Vakblad Recreatief Totaal wordt overgedaan aan Uitgeverij ConceptPlus. De focus van Pleisureworld komt meer te liggen op trendwatchen en het adviseren van bedrijven en overheden in recreatie en toerisme.

RT-1De afgelopen vijftien jaar was Pleisureworld verantwoordelijk voor verschillende titels in de recreatiebranche, w.o. Sport & Recreatie Management, Tennis Totaal, De Tenniskrant van Nederland, De Leukste Krant van Nederland, Camping Totaal, Pleisureworld Magazine en Recreatief Totaal. Walter Jonker, de hoofdredacteur van website Pretwerk.nl, was daarin regelmatig een samenwerkingspartner van Pleisureworld.

Nieuwe koers
Hans van Leeuwen (directeur Pleisureworld): “De werkzaamheden als uitgever van een vakblad zijn niet langer te combineren met de nieuwe koers van Pleisureworld waarbij wij ons nog meer als trendwatcher en expert profileren. Bovendien ligt de tijd achter ons dat brancheorganisaties niet meer met ons wilde samenwerken. Er zijn geen belemmeringen meer voor publicaties in één van de andere tijdschriften die onze branche rijk is.”

Trendwatcher & expert in leisure
Pleisureworld gaat zich in de komende jaren richten op het adviseren en ondersteunen van recreatieondernemers met een vernieuwende aanpak. Van Leeuwen: “Ik merk dat er een grote behoefte is aan een hands-on aanpak waarbij ondernemers direct zelf aan de slag willen. Wij helpen hen daarbij met een persoonlijke aanpak en coaching in de praktijk. Dus zonder dikke adviesrapporten.”

TrendUpdate blogs
Ondanks dat Van Leeuwen stopt met het uitgeven van vaktijdschriften, blijft hij wel actief als redacteur van RecreatiefTotaal. Ook blijft hij via de website van Pleisureworld ondernemers en brancheorganisaties prikkelen met scherpe artikelen en kritische verhalen. Nieuw is dat de blogs per kwartaal gepubliceerd worden in een TrendUpdate. Ook op Pretwerk.nl zullen we regelmatig aandacht besteden aan nieuwe trends die Hans van Leeuwen op het spoor is. Zie als voorproefje de (gratis) trendupdate van de maand april 2015

Zelfstandige koers Recreatief Totaal
Van Leeuwen geeft aan dat Recreatief Totaal zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een sterke onafhankelijke speler in de markt. “Vaktijdschriften zijn nog steeds een belangrijke informatiebron voor menig recreatieondernemer en Recreatief Totaal behoort tot de best gelezen bladen in onze sector”. RecreatiefTotaal gaat zelfstandig verder bij Uitgeverij ConceptPlus. Voor acquisitie en eindredactie Michiel Bodewes (T: 06-23649020 of michiel@conceptplusbv.nl). De eerst volgend editie verschijnt op 28 augustus 2015. Wilt u een abonnement op RecreatiefTotaal of wilt u adverteren? Stuur uw verzoek aan info@recreatieftotaal.nl

Meer informatie:
Recreatief Totaal online publicaties
www.pleisureworld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *