MKB-ondernemers ontevreden met eigen ontwikkeling

Bijna 9 op de 10 mkb-ondernemers vinden dat ze niet genoeg toekomen aan hun eigen ontwikkeling. Dat blijkt uit een online enquête door MKBServicedesk.nl onder 794 ondernemers naar (bij)scholing binnen hun bedrijf.

Welke technieken wil jij nog onder de knie krijgen?

Het belang van jezelf blijven ontwikkelen wordt steeds groter door technologische innovaties en de invloed van toenemende robotisering, waarschuwen economen. De baan voor het leven verdwijnt, ‘een leven lang leren’ houdt werknemers geschikt voor die snel veranderende arbeidsmarkt. “Educatie wordt daarom een belangrijke nieuwe pijler voor onze dienstverlening”, aldus Frank van Rutten van het grootste online ondernemersplatform.

Bijna 86% geeft aan behoefte te hebben zich meer te ontwikkelen dan nu. Het bijhouden van kennis en concrete vaardigheden staat voor 1 op de 3 het hoogst op het wensenlijstje, net boven het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden. Andere behoeften zijn coaching (1 op de 5) en het willen leren een betere privé-werkbalans aan te houden (1 op 10).

Iets minder dan de helft (48%) van de ondernemers besteedt dagelijks tijd aan het verbeteren van zichzelf. Zo’n 1 op de 20 ondernemers is hier nooit mee bezig.

Meer aandacht en ruimte geven ondernemers aan de ontwikkeling van hun personeel. Bijna 9 op de 10 respondenten steunt medewerkers hierin. Zij doen dit met bijscholing (38,7%), coaching (25,5%) en het laten leren van nieuwe vaardigheden (14,2%).

Bron, en meer informatie: www.mkbservicedesk.nl

Voor informatie over cursusaanbod in de recreatie: www.kikk-recreatie.nl/opleiden-en-ontwikkelen/cursuscatalogus/
Cursus veilig spelen: www.speelplan.nl/cursus/

survey service

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *