Kan ik bij u met Bitcoins betalen?

Bitcoins is een digitaal betaalmiddel in opkomst; ooit ontstaan om betalingen op het internet makkelijker te maken. Inmiddels maakt deze valuta ook een overstap naar de reële wereld. Maar hoe werkt dat in de praktijk?  Het bedrijf Nuvopos introduceerde onlangs in Groningen een kassasysteem dat geschikt is om bitcoins te accepteren

Wat is Bitcoin?
In onderstaand filmpje wordt kort uitgelegd hoe het systeem van Bitcoin werkt.

bitcoin-logoBitcoin accepteren?
Bitcoin zorgt voor een nieuwe markt, met nieuwe klanten die op zoek zijn naar producten en diensten om hun bitcoins aan uit te geven. Het accepteren van bitcoins voor uw producten is een goede manier om deze klanten voor u te winnen. Het is altijd een goed idee gebleken voor bedrijven die op het internet opereren om nieuwe manieren van betaling te accepteren.

Om een indicatie te geven van de wisselkoers; Op 23 oktober krijg je voor € 100 een tegenwaarde van 0,71 bitcoin. (bron: bitcoinspot) De bitcoins kennen, net als andere valuta, een variërende wisselkoers  t.o.v. van andere valuta, zoals de Euro. Die koersen zijn op internet te vinden. www.bitcoincharts.com

Praktisch
Om af te kunnen rekenen met bitcoins is wel een kassa of betaalmodule nodig. Het bedrijf Nuvopos introduceerde onlangs in Groningen een kassasysteem dat geschikt is om bitcoins te accepteren. Indien we het Bitcoin afrekenproces terugbrengen tot zichtbare handelingen, dan bestaat dit afreken proces uit twee stappen:

  1. Het te betalen bedrag wordt omgerekend naar Bitcoins en er wordt een Bitcoin QR code aangemaakt.
  2. Klant scant deze QR code met zijn Bitcoin Wallet op zijn smartphone en de transactie is voltooid.

Er is bij Nuvopos ook een uitgebreid stappenplan voorhanden, waarin wordt uitgelegd welke stappen er tussentijds online plaatsvinden.

Meer informatie: www.nuvopos.nl

 

Meer achtergrondinformatie over Bitcoins:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bitcoin
http://www.bitcoinspot.nl
http://nos.nl/artikel/490896-vijf-vragen-over-bitcoins.html
http://bitcoin.org/nl/
www.scoop.it/t/intobitcoin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *