BDO; rendement op het strand

Maandagmiddag 26 november organiseerde BDO Branchegroep Horeca het event ‘Rendement op het strand’; bedoeld voor alle strandpaviljoenhouders langs de Noordzeekust. Op de unieke strandlocatie bij Tijn Akersloot in Zandvoort kwamen ruim 40 strandpaviljoenhouders bijeen om deel te nemen aan het event.

Zonder beleving geen rendement
Marcel Kuhlmann nam de aanwezigen mee in het verhaal achter ‘rendement’. Want wat is ‘rendement’ eigenlijk en hoe zou er je mee om moeten gaan? Zijn het aantal zonuren, het consumentenvertrouwen, het economische klimaat of het toerisme bepalend voor de hoogte van je ‘rendement’? Allemaal waar, maar waar draait het nu eigenlijk allemaal om? Marcel zocht interactie bij de aanwezigen en die kwam goed op gang bij het inzoomen op controle van personeelskosten, margeontwikkeling, seizoenbedrijf of jaarrond exploitatie. Maar feitelijk gaat het allemaal om ‘beleving’. De gast moet na elk bezoek een wow-gevoel hebben, het gevoel om weer snel terug te gaan naar de locatie die werd bezocht.

Verdiepingssessies
In de break-out sessies die volgde op de eerste presentatie konden de strandpaviljoenhouders een keuze maken uit:

  • Fiscaal & financieel: Mattis Wiersma en Marcel Kuhlmann daagden de aanwezigen uit met een aantal stellingen waaruit een levendige en waardevolle discussie volgde.
  • Personeel & arbeidsrecht: Sandra Schild en Daphne van Zelst wisten de aanwezigen te prikkelen met de wetgeving rondom arbeidsovereenkomsten. Zou de keten rondom arbeidsovereenkomsten voor 1 januari 2014 niet verbroken moeten worden? Daarnaast ontstond een levendige discussie rondom de Werkkostenregeling, want iedere ondernemer zal zich toch voor moeten gaan bereiden!
  • Koop & Verkoop: Jacques van Buuren en Caroline Jansen gingen in een open discussie het gesprek aan over het waarderen en (her)financieren van strandpaviljoens.

Heeft u deze bijeenkomst gemist, maar wilt u meer weten over de besproken onderwerpen, neem dan contact op met:

Branchegroep Horeca en Recreatie van BBO

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *