Nieuwe website verzamelt cijfers over toerisme en recreatie

Het is vaak een hele uitdaging om de juiste cijfers in recreatie en toerisme te vinden voor bijvoorbeeld een ondernemersplan of schoolproject. Op www.toerismerecreatiecijfers.nl wordt een overzicht van informatie en cijfers van diverse professionele bronnen gegeven. De documenten worden weergegeven onder een “fair use policy”, zodat bijvoorbeeld studenten hiervan kunnen leren.

De database wordt bijna dagelijks uitgebreid met nieuwe documenten en onderzoeken. Het beheer is in handen van een ambitieuze NHTV student (Daan Duijm). Bezoekers van de website kunnen direct gegevens vinden of cijfers aanvragen. Gratis. Dus stel een student moet voor een stagebedrijf een inschatting maken van de toekomst van de bungalowsector. De student kan dan specifiek voor die sector een verzoek indienen. De beheerder van de website helpt vervolgens mee de juiste onderzoeken weer te geven op de website om zo de bezoeker te helpen en nieuwe cijfers te publiceren. Op termijn is het zelfs mogelijk dat andere bezoekers (na controle op copyright, auteursrecht en authenticiteit) onderzoeken uploaden om andere gebruikers te helpen.

Waarom deze website:
Duijm: “Ondernemers werken vaak op gevoel. Om bij te dragen aan de ontwikkeling van het individuele bedrijf alsmede de branche is de openbaring en de gemakkelijke vindbaarheid van cijfers een minimale vereiste. Ondernemers kunnen zo betere beslissingen nemen of nieuwe product markt combinaties ontdekken. Als NHTV student was ik bekend met de frustratie van veel studenten om uren te besteden aan het zoeken van de juiste cijfers voor deskresearch. Met de groei van de website wordt het makkelijker voor diverse groepen om cijfers te gebruiken ter verbetering van de kwaliteit van beslissingen, rapportages en kennis.”

Meer informatie: www.toerismerecreatiecijfers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *