Nieuwe waterspeelplaats op Center Parcs Erperheide

Er wordt weer volop geïnvesteerd in de centrale voorzieningen op vakantieparken. Deze week zagen we de eerste beelden voorbij komen van het nieuwe waterpark op Center Parcs Erperheide, met de naam: Water Factory.

fotografie: Stan de Haas, – Pool Sensations

Wat als eerste opvalt is de mooi doorgevoerde thematisering. Het theme ‘Water Factory’ is te zien in alle onderdelen van de waterspeelplek. Stan de Haas van Poolsensations, die betrokken is geweest bij de visuals van het project, ligt toe: “Aan dit ontwerp is een verhaal gekoppeld van een oude verlaten fabriek die gelegen is in de jungle. Ieder kwartier slaat de fabriek nog even aan, en dat zorgt voor een leuke watershow, met piepende en stomende pijpen, geluidseffecten en volop beweging in de diverse onderdelen. We hebben de thematisering erg ver doorgevoerd. Er zijn zelfs ramen gecreëerd waarin je naar buiten in de jungle kunt kijken. (op basis van visuals). En kinderen kunnen zelf ontdekken welke verrassingen er nog meer zijn verwerkt in het ontwerp. “

Retrofitting

In de omschrijving van het project, dat is gerealiseerd als samenwerking van Van Egdom, Zephir (designer Yan Wolff) en Pool Sensations, komt ook de term ‘Retrofitting’ voor. De Haas legt uit dat dit in de zwembadwereld inmiddels een bekende term is geworden: “Veel zwembaden zijn na 30 jaar wel afgeschreven. Als er op zo’n moment onvoldoende budget is om het zwembad compleet te vernieuwen, dan wordt er vaak naar het alternatief van retrofitting gekeken. Met thematisering en een nieuwe aankleding kun je de levensduur van het zwembad dan weer zo’n tien jaar verlengen.”

Meer informatie:

Pool Sensations

Zephir Objects

Van Egdom waterglijbanen

Center Parcs Erperheide

CenterParcs Erperheide op Parkvakanties.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *