Nieuwe Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen-Parkstad

Binnen de museale Experience in Heerlen wordt ‘Het Verhaal’ van Heerlen en Parkstad verteld. Dat ‘Verhaal’ begint bij de Romeinse bezetting en loopt via de tijdsperiodes Ridders & Rovers, Mijntijd en Transitiejaren naar het heden. 

De bezoeker vindt in de Experience informatie en inspiratie voor een bezoek aan de stad en de regio – gebruikmakend van de nieuwste technieken die de zintuigen prikkelen. ‘Virtueel, digitaal en interactief’ zijn daarbij de sleutelwoorden waarmee ook aan de jongste bezoeker is gedacht. Voor de eerste gasten zijn er speciale openingsacties.

Vijf dominante tijdsperiodes staan centraal in beleving

De bezoeker krijgt een beeld van Heerlen en Parkstad door de tijden heen. Vijf tijdsperiodes waren daarbij dominant in de vorming van het gebied: het Romeins knooppunt , Ridders en rovers, de Mijntijd, de Transitiejaren en Nieuw Elan. Deze periodes komen overal terug in het twee verdiepingen tellende pand. Daarnaast worden er hedendaagse activiteiten en bezienswaardigheden vermeld die bij deze tijdvakken passen. Niet alleen met (levensgrote) kaarten, boeken, gidsen en streekproducten maar ook met de nieuwste snufjes. Spuit er bijvoorbeeld je eigen digitale graffiti, luister er naar podcasts, ontdek de interactieve tafel en reis virtueel door Zuid-Limburg. De wisselende expositie en de cinema op de eerste verdieping – waar onder andere de nieuwste film ‘Parkstad door de tijden heen’ te zien is – maken het af.

Meer informatie: www.visitzuidlimburg.nl/parkstad-experience.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *