Nieuwe eigenaar voor Julianatoren in Apeldoorn

Dirk Kreekel (75), de huidige eigenaar van de Julianatoren heeft besloten om zijn bedrijf te verkopen. Het bedrijf blijft in handen van een familie. De Apeldoornse ondernemersfamilie Goudkuil, ontfermt zich per direct over de populaire attractiepark.

Het management blijft in dezelfde handen met o.a. Jeroen Buter als algemeen directeur. De nieuwe eigenaar geeft aan dat zij de komende jaren van plan zijn om te blijven investeren in het park; vooral om de ervaring van de bezoekers te verbeteren.

Als er in de recreatiesector geen opvolger binnen de familie aanwezig is, dan zijn er vaak (internationale) ketens die hun kans zien. Dat lot ontloopt het Apeldoornse park met deze overname. Julianatoren blijft een familiebedrijf. Gezien de ligging, midden in een Natura 2000 gebied, vraagt het managen en ontwikkelen van dit park de nodige vaardigheden op het gebied van zorgvuldig en natuurlijk ondernemen en zijn uitbreidingsmogelijkheden sterk beperkt. Julianatoren ontving in 2023 330.000 betalende bezoekers. (zie top 50 dagrecreatie)

Meer informatie: www.julianatoren.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *