Nieuw vakantieconcept in de Betuwe i.o.; Huisjes op natuureilanden – per kayak te bereiken

Het bestemmingsplan voor een nieuw vakantieconcept ‘Lingemeren’, met 23 natuurhuisjes in een eilandenrijk ligt ter inzage bij de Betuwse gemeente Buren. In een zandafgravingsgebied worden door zandwinner K3Delta 26 natuureilanden gerealiseerd. Op 17 daarvan wordt een compacte zelfvoorzienende natuurhuisjes geplaatst, die per kayak kunnen worden bereikt.

Visualisatie door K3 Delta

Gasten arriveren bij een oude boerderij waar zij hun auto laten staan en hun bagage in een kayak overzetten. Er worden zes huisjes op de wal gerealiseerd, die daarmee beter bereikbaar zijn voor mensen met en beperking. Op één van de eilandjes komt een (bescheiden) sauna. In het hele project van de Lingemeren speelt natuurontwikkeling een belangrijke rol. De recreatie die daar bij past richt zich dan ook op liefhebbers van een ultieme natuurbeleving.

De oude schuren van de voormalige boerderij maken plaats voor een nieuw schuurgebouw met recreatie- en horecafunctie. Een gedeelte van de schuur wordt ingericht als kas. In de kas worden gewassen verbouwd voor lokale consumptie door recreanten. Rondom het schuurgebouw komen moestuinen en een kleinschalige natuur boomgaard. Het schuurgebouw wordt beheerd door de beheerders van het gebied.

K3 Delta zal de exploitatie van de vakantie-eilanden samen met een partner op zich nemen. Deze samenwerkingspartner wordt in een later stadium bekend gemaakt. Doordat de vakantiehuisjes relatief klein zijn, wordt verwacht dat de bezoekers er vooral voor een korte periode zullen verblijven – met een unieke avontuurlijke ervaring.

Het gebied is nu al toegankelijk voor o.a. wandelaars, die in het gebied ook fruit mogen plukken van de diverse fruitbomen. In het bestemmingsplan wordt voorzien in een uitgebreider netwerk van paden, waardoor mensen kunnen genieten van de natuurlijke omgeving. Op de centrale zandwinplas (de eilandjes komen aan een zijkant) is ook al een groot drijvend eiland met zonnepanelen gerealiseerd.

Bron en meer informatie: www.k3.nl/lingemeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *