NBTC lanceert internationale kustcampagne

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) lanceert 17 maart de nieuwe, meerjarige, internationale kustcampagne. Deze campagne heeft als doel om, samen met de kustprovincies, de bekendheid van de Nederlandse kust te vergroten en (herhaal)bezoek te stimuleren. De campagne loopt in de belangrijkste herkomstlanden voor het kusttoerisme Duitsland, België en Nederland.

De campagne

‘De campagne zorgt voor een sterke, heldere positionering van de Nederlandse kust en een versterkt de concurrentiepositie ten opzichte van concurrerende kustgebieden. Het uiteindelijke doel is meer bezoekers en hogere bestedingen voor alle kustregio’s in Nederland’, aldus Lothar Peters, vestigingsmanager NBTC Duitsland, die deze campagne leidt. Peters: ‘De website, waar alle mogelijkheden op het gebied van social media in zijn geïntegreerd, staat centraal in de campagne. De consument kan hier de ervaringen van zijn kustbezoek delen. Met de bezoekers van de actiewebsite en met de mensen in zijn persoonlijke netwerk. Hiermee onderscheiden wij ons duidelijk van de concurrerende bestemmingen.’ In Nordrhein-Westfalen start de campagne met opvallende publiekstunts in de vijf grote steden.

Belang van de kust
De Nederlandse kust is een belangrijk onderdeel van de promotie van Nederland. Voor zo’n 4,8 miljoen mensen is de Nederlandse kust dé reden om in Nederland een vakantie door te brengen. In 2010 vierden ongeveer 1,7 miljoen buitenlandse gasten en zo’n 3,1 miljoen Nederlanders hun vakantie aan de Nederlandse kust. Gezamenlijk leverden ze in dat jaar circa 1 miljard euro op voor de Nederlandse economie.

Toerisme in Nederland

Toerisme en recreatie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie: in 2010 zorgde de sector voor zo’n 35 miljard euro aan bestedingen door binnen- en buitenlandse bezoekers. Daarnaast zorgt de toeristische sector met bijna 400.000 banen voor zo’n 4% van de werkgelegenheid. Onderzoek heeft aangetoond dat een gezamenlijke geïnvesteerde euro in promotie leidt tot zo’n 40 euro aan directe toeristisch-recreatieve bestedingen.

Bron: persbericht NBTC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *