Museum Mauritshuis biedt deze zomer een actief programma voor gezinnen

Het Mauritshuis in Den Haag staat vooral bekend om de beroemde schilderijen, waar jaarlijks duizenden mensen naar komen kijken. Voor het zomerseizoen is er een programma ontwikkeld waarbij gezinnen met jonge kinderen spelenderwijs het museum kunnen ontdekken.

Samen spelenderwijs de schilder Johannes Vermeer leren kennen: dat
is het idee van de familie tentoonstelling Hallo Vermeer! Dit is dé doe-tentoonstelling deze zomer met verschillende activiteiten (Nederlands en Engels) voor families met kinderen tussen 3 en 11 jaar. Samen stap je een andere wereld binnen: de stad Delft in de 17de eeuw. In verschillende 17de -eeuwse huisjes kom je  meer te weten over Johannes Vermeer. Er is van alles te doen, verkleden, puzzelen en filmpjes kijken, leuk voor jong en oud. In de Kunstwerkplaats kun je aan de slag om een kunstwerk te maken. Naast spelen en knutselen mag je natuurlijk ook ronddwalen door het museum om de echte schilderijen van Vermeer te bekijken.

Daarna ga je in de Kunstwerkplaats zelf aan de slag om een kunstwerk te maken. Bezoekers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een gevarieerd programma kinderactiviteiten om Vermeer nog beter te leren kennen en de kunstenaar in jezelf te ontdekken, onder begeleiding van enthousiaste en deskundige museumdocenten.

Naast spelen en knutselen kun je ook echte schilderijen van Vermeer bewonderen. Oog in oog met het Meisje met de parel of het Gezicht op Delft. Ze hangen tussen andere wereldberoemde schilderijen in het Mauritshuis.

In Hallo Vermeer! wordt rekening gehouden met de verschillende leeftijdscategorieën. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen kinderen in de leeftijd waarop ze nog niet kunnen lezen en schrijven en kinderen die dit al wel kunnen.

Meer informatie: www.mauritshuis.nl/nu-te-doen/tentoonstellingen/hallo-vermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *