Mogelijkheden voor tijdelijke gastvrijheidsvoorzieningen

Terreinen die tijdelijk niet gebruikt worden, vormen voor de eigenaar een kostenpost. Tijdelijk Anders Gebruiken kan een goede keus zijn wanneer een terrein ligt te wachten op een meer definitieve bestemming, maar deze om allerlei redenen nog niet gerealiseerd wordt. Daarover publiceert Innovatienetwerk.org een inspiratiedocument.

Horeca op het Vuurtoreneiland nabij Amsterdam
Horeca op het Vuurtoreneiland nabij Amsterdam

In de recent verschenen conceptwijzer Tijdelijke Gastvrijheidsvoorzieningen schetst het Innovatienetwerk o.a. de voordelen voor terreineigenaren en geeft een drietal voorbeelden. Maar toepassing is op veel plekken mogelijk.

Denk bijvoorbeeld aan ruimte die is gereserveerd voor stadsuitbreiding waar op dit moment vanwege de crisis geen gebruik van wordt gemaakt. Of aan gebieden langs de grote rivieren, waar op termijn maatregelen genomen gaan worden in het kader van waterveiligheid. Op dit soort plekken zou zich prima tijdelijk een recreatie- of horecaondernemer kunnen vestigen.

In het document wordt o.a. gekeken naar wet- en regelgeving, de rol van ondernemers, verdienmodellen, en de schakelmogelijkheden van tijdelijk naar permanent.

Meer informatie: www.innovatienetwerk.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *