Maand van de Geschiedenis gaat door in oktober

Ook dit jaar staat oktober met de Maand van de Geschiedenis geheel in het teken van ons verleden en het jaarthema Oost/West. Samen met deelnemers en partners organiseert de Maand van de Geschiedenis, een initiatief van het Nederlands Openluchtmuseum, talloze activiteiten waarmee je het verleden ontdekt om het heden te begrijpen.

Vanwege de coronamaatregelen zullen de activiteiten dit jaar kleiner van opzet zijn en deels online plaatsvinden. De inschrijving voor de activiteiten is inmiddels geopend.

Canon van Nederland in Openluchtmuseum Arnhem

De Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland, trok vorig jaar een half miljoen bezoekers naar de honderden deelnemende instellingen. Ook dit jaar slaan musea, archieven, gemeenten, erfgoedinstellingen, boekhandels en bibliotheken de handen ineen om geschiedenis voor het voetlicht te brengen, met activiteiten die fysieke én virtuele bezoekers verrassen met de bijzonderste verhalen uit onze geschiedenis.

Vanwege de coronamaatregelen roept de Maand van de Geschiedenis haar deelnemers op om dit jaar kleinere, ‘coronaproof’ activiteiten te organiseren en daarnaast de online mogelijkheden te onderzoeken en te benutten.

Vanaf nu kunnen deelnemers zich via de website van de Maand van de Geschiedenis registreren en hun activiteit aanmelden. De online agenda, met daarin alle activiteiten, wordt gelanceerd op 1 september. Het programma loopt uiteen van het Gelderse Erfgoedfestival, waarbij artiesten als Typhoon en Roos Rebergen zich laten inspireren door een erfgoedlocatie, tot een expositie over SS Ranchi, waarmee in september 1950 duizenden mensen uit Nederlands-Indië in Nederland arriveerden; en van de Grote Zaanse Geschiedenis Quiz tot een stadswandeling die dwars door Kampen voert, van oost naar west.

Meer informatie: www.maandvandegeschiedenis.nl/worddeelnemer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *