Kleine vertraging in opening nieuwe attractie Sprookjeswonderland Enkhuizen

Het park Sprookjeswonderland Enkhuizen bestaat dit jaar 50 jaar. Ze hebben zichzelf een kado gegeven in de vorm van een nieuwe attractie: de Wave Boat ride, gethematiseerd rond het sprookje van Jaap en de Bonenstaak. De opening stond aanvankelijk gepland voor de verjaardag van het park op 14 juni. Er is echter enige vertraging waardoor de NVWA keuring pas op 28 juli kon worden ingepland.

De attractie wordt gebouwd door WoodDesign uit ’s Hertogenbosch, en is gebaseerd op de Wave Boat Ride. Directeur Mathijs de Vries heeft zelf het idee voor de thematisering-ontwerp aangeleverd: “Omdat wij een sprookjespark zijn, hebben wij gezocht naar een manier om deze te thematiseren in een sprookje. Hieruit is Jaap en de Bonenstaak uit gekomen. De gondels worden uitgevoerd als peuleschillen waarin de bezoekers plaats nemen. De centrale mast is de bonenstaak. Halverwege de mast zal Jaap te zien zijn die de kip met de gouden eieren heeft gestolen van de reus boven het wolkendek.”

Sprookjeswonderland staat er om bekend dat zij bijzonder veel onderdelen van het park in eigen huis ontwikkelen. Bij de introductie van deze nieuwe attractie hebben zij toch een deel uit handen gegeven. De Vries: “WoodDesign heeft ook de nodige inbreng gehad bij het ontwerp. Zij hebben de expertise in huis om te weten wat wel en wat niet kan, ook in verband met de attractiekeuring.”

Maandag 24 juli gaan de monteurs verder met de montage, woensdag zal de top erop worden gehesen en de decoratie worden aangebracht. Afgelopen week is de constructie geplaatst.

Naast de nieuwe attractie is er ook nog een nieuw eethuis gebouwd.

Meer informatie: www.sprookjeswonderland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *