Julianahoeve populairste Nederlandse camping onder Duitse gasten – ADAC Pincamp publiceert top 75

Pincamp, de kampeerwebsite van de Duitse ADAC, heeft een lijst gepubliceerd met de top 75 populairste Nederlandse campings onder Duitse kampeerders. De lijst wordt, net als vorig jaar, aangevoerd door de Ardoer camping Julianahoeve in Renesse.

Ardoer Camping ‘Julianahoeve’, Renesse

De top-10 ziet er als volgt uit (tussen haakjes de klassering in 2020):

  1. Ardoer Camping & Beachresort Julianahoeve (1)
  2. Ardoer Strandpark De Zeeuwse Kust (2)
  3. Papillon Country Resort (31)
  4. Camping Corfwater (19)
  5. Camping De Leistert (3)
  6. Vakantiepark De Twee Bruggen (59)
  7. Ardoer Comfortcamping Scheldeoord (5)
  8. Camping De Kleine Wolf (8)
  9. Camping Delftse Hout (91)
  10. Ferienpark Beerze Bulten (6)

Het is opvallend dat er vrij veel Ardoer campings in de lijst voorkomen. Een deel van het succes kan worden verklaard dat Ardoer actief samenwerkt met Pincamp. “Maar dat verklaart slechts een deel van de populariteit.” vertelt de woordvoerder Tessa van Opstal van Ardoer; “Duitse gasten zijn erg veeleisend en stellen een hoog kwaliteits- en serviceniveau op prijs. Veel van onze aangesloten campings doen wat extra’s om het de Duitse gast naar de zin te maken; zoals een Duitse menukaart in het restaurant en Duits bier in de schappen. De centrale Ardoer website kent natuurlijk een Duitse versie – ondersteund met gerichte adwords campagnes op de Duitse markt. Daarnaast hebben veel campings ook een eigen website, met de juiste vertaling.”

Kamperen in Duitsland in de lift

Ook in Duitsland heeft het kamperen een boost ondervonden door de coronacrisis. De Duitse campinggast koos er het afgelopen jaar vooral voor om in eigen land op vakantie te gaan. Net als in Nederland is de verkoop van campers en caravans tot recordhoogte gestegen. Het past overigens in een positieve meerjarentrend in Duitsland. Ook het aantal campings neemt al sinds 2013 (toen nog 2823 campings) gestaag toe tot 3056 campings in 2020.

Meer informatie (o.a. de top 75 van Nederland): www.pincamp.de/unternehmen/camping-statistik/top-75-campingplaetze-niederlande/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *