Jebenterzo.nl meest succesvolle campagne ooit voor Texel

De Najaarscampagne van VVV Texel heeft ongekend goede resultaten opgeleverd. De campagne richt zich op de goede bereikbaarheid van Texel. Met een eigen website www.jebenterzo.nl , een origineel animatiefilmpje, advertenties en banners wordt de bezoeker van het eiland de waarheid verteld: Texel: Je bent er zo.

(foto: Harry Streppel)

Het thema van de campagne komt voort uit het imago-onderzoek dat dit jaar is uitgevoerd. ‘Gedoe’ over de reis naar Texel blijkt voor gasten toch een belangrijke drempel. Waar campagnes in het verleden vooral de beleving van Texel centraal stelden (Verliefd op Texel) is dit keer gekozen voor een meer instrumentele insteek. ,,We willen duidelijk communiceren waarom je moet komen.’’ geeft Wouter de Waal, directeur VVV Texel aan. ,,Dat Texel bijzonder gevarieerd is weet men wel, maar de nabijheid is toch nog minder bekend’’.

De resultaten zijn tot nu toe ongekend. 23.000 mensen deden mee aan de prijsvraag op de website. Daarmee zijn 15 Texelverblijven te winnen. Zo’n 13.000 deelnemers vroegen een Vakantiemagazine aan. Om volgend jaar geen nee te hoeven verkopen heeft VVV Texel de optie voor de aanvraag van het magazine bij de Najaarsprijsvraag inmiddels uitgeschakeld. Van alle deelnemers hebben bovendien 12.000 mensen aangegeven de nieuwsbrief te willen ontvangen.

Jebenterzo is op verschillende manieren gecommuniceerd:

– Advertenties in landelijke tijdschriften Zin, Roots, Buitenleven en Toeractief
– 50.000 flyers worden meegeseald bij de decembereditie van Plusmagazine
– Ca. 2.000 flyers zijn uitgedeeld op de 50+ beurs in Utrecht
– Grote vermelding op eigen website (971.000 unieke bezoekers dit jaar)
– Advertorials in digitale nieuwsbrieven van ANWB
– Banners in de Duitse nieuwsbrief DerWesten.de en online via o.a. Wegener en NDC dagbladen.
– Een speciale Texel-nieuwsbrief naar ca. 144.000 abonnees van Plusonline.

Meer informatie: www.jebenterzo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *