‘Investeren in personeel’ en ‘samenwerking’ sleutel voor succes recreatiesector

Afgelopen periode hield Gastvrij Nederland een peiling onder ondernemers. Zij wilden weten welke factoren van belang zijn voor een succesvolle toekomst van de recreatiesector: 79% denkt dat het nodig is om te investeren in goed personeel, 75% dat we meer moeten samenwerken binnen en buiten de sector en 63% denkt dat het nodig is om iets verrassends te bieden om meer gasten te krijgen.

het veelzijdige Nederlandse landschap
het veelzijdige Nederlandse landschap

In totaal hebben 200 mensen deelgenomen aan de peiling van Gastvrij Nederland. Op de vraag wat de sterke punten zijn van de Nederlandse gastvrijheidseconomie, antwoordde 65% van de ondervraagden met ons veelzijdige landschap. Immers, Nederland biedt veel diversiteit (landschap, natuur en steden) op weinig vierkante kilometers. Fietsen en wandelen scoorde hoog met 62% en zo ook water is een invloedrijke factor met 57%.

Op het gebied van binnenlands toerisme en recreatie denkt 75% van de ondervraagden dat een persoonlijke, gastvrije benadering van gasten kan bijdragen aan meer bezoekers uit eigen land. Ook samenwerking met andere ondernemers (67%) en onze sterke punten (water, fietsen en bijzondere steden) beter uitnutten, wordt door 56% van de deelnemers gezien als belangrijk. Als onderwerpen die voor de toekomst het belangrijkste zijn, noemde 73% vakmanschap en gastvrijheid en 72% samenwerking binnen en buiten de sector.

Meer informarmatie: www.gastvrij-nederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *