GS Gelderland stemmen in met toeristisch project Waalweelde

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de start van het WaalWeelde-project Beleef de Waal dat zich richt op toerisme en recreatie. Doel van het project is om voor de hele Waal een infrastructuur van water, veerverbindingen, wegen (de dijken) en paden (struinpaden) in te richten en te onderhouden.

Recreatie langs de Waal; bron provincie GelderlandDe provincie heeft in totaal 30 miljoen euro gereserveerd voor verschillende herinrichtingsprojecten van WaalWeelde. Eind juni wordt bepaald hoe het investeringsbudget besteed wordt. Gedeputeerde Staten stellen voor twee miljoen te reserveren voor het project Beleef de Waal.

Samenwerking
Diverse partijen, waaronder ondernemers, zijn betrokken bij het project. Op 7 maart hebben deze partijen een voorstel aan gedeputeerde Jan Jacob van Dijk gepresenteerd. Gezamenlijk doel is de toeristisch-recreatieve kant van de Waal te versterken: een infrastructuur langs de Waal van dijken, fietspaden, struinpaden en veerverbindingen.

Verbinden
Ongeveer tien veerverbindingen zorgen voor verbinding van de oevers. Pleisterplaatsen en vertierplekken maken de oevers beter bruikbaar en beleefbaar. Rond de locaties van de veerverbindingen werken de partijen samen aan projecten die de beleving van de Waal versterken en een stimulans geven aan de lokale economie.

Rondje Pontje
De provincie wil de samenwerking tussen ondernemers in het gebied bevorderen en het ontstaan van nieuwe projecten stimuleren. Een goed voorbeeld van een WaalWeelde-initiatief is het bestaande concept Rondje Pontje.

Bron: provincie Gelderland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *