Grote verbouwing aan dierenverblijven in GaiaZOO

Als relatief jong dierenpark is GaiaZOO al goed ingericht op de leefomstandigheden van de dieren. Toch ziet het park nog verbeteren, en op dit moment worden er druk gebouwd aan verbeteringen: Rainforest Amazonia gaat op de schop; Het boshondenverblijf wordt ruimer gemaakt en ook binnen worden de dieren beter zichtbaar.

Naast de aanpassingen aan de dierenverblijven wordt er ook geïnvesteerd in voorzieningen die ‘op de achtergrond’ nodig zijn zoals een dienstencentrum, nieuwe kantoorruimte en een dierenopvangcentrum. De verschillende projecten, die in een tijdsbestek van twee jaar worden gerealiseerd, vragen om een investering van 4,5 miljoen. De werkzaamheden vinden plaats in het hart van het park. Ondertussen blijft het park wel gewoon open voor bezoek.

Plannen voor 2024

Een deel van de werkzaamheden staat ingepland voor 2024: “Het bongoverblijf, dat in 2004 is aangelegd, voldeed in onze ogen niet meer aan de standaardeisen voor deze gevoelige bosantilopen. Daarom gaan we hun verblijf het komend jaar ingrijpend aanpassen. De bongo’s krijgen veel meer ruimte, want het huidige verblijf van de penseelzwijnen wordt aan het bongoperk toegevoegd. En ook de penseelzwijnen gaan erop vooruit: zij krijgen een geheel nieuw, ruim bosverblijf aan de overzijde van het pad, langs het Gorilla Eiland. Via een tunnel onder het bezoekerspad kunnen de penseelzwijnen straks van hun binnenverblijf naar hun buitenverblijf lopen.”

Meer informatie: www.gaiazoo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *