Versnelde bouw strandhuizen Kamperland door Tour de France

De finish van de tweede etappe van de Tour de France, zondag 5 juli 2015 op het hart van de Deltawerken, veroorzaakt een run op de verblijfsrecreatie in dit deel van de provincie Zeeland. De burgemeester van Noord Beveland toont begrip voor versnelde aanleg strandwoningen.

strandhuisje arcusDe stormloop van wielrenfans op een groot gebied rond het voormalig werkeiland Neeltje Jans, waar de finish plaatsvindt, heeft tot gevolg dat de beschikbaarheid van campings en vakantieparken in het gebied in het finishweekeinde snel terugloopt. Door de ‘Tourinvasie’ is besloten om twintig strandhuizen versneld op het Sophiastrand van Kamperland te gaan plaatsen.

Extra hijscapaciteit
Projectontwikkelaar Arcus Group en opdrachtgever Roompot Vakanties hebben hiertoe besloten om zo extra capaciteit te creëren voor gasten van het wielerspektakel. Er is een extra, tweede hijsstelling bijgeschakeld om de bouwcapaciteit op te voeren. Met de inzet van extra bouwvakkers en meer hijscapaciteit is de bouwtijd van de twintig vakantiewoningen met de helft teruggebracht. Met de veertig strandhuizen die er al staan, komt het totaal straks op zestig.

Arcus directeur Enrico de Koster: “We hebben samen met Roompot Vakanties besloten tot de versnelde plaatsing. Aanvankelijk was de oplevering van de strandhuizen na de Tour de France voorzien, maar de stormloop is zo groot dat we de planning naar voren hebben gehaald.” Roompot Vakanties zegt nog nooit zo’n run op vakantiewoningen en campingplaatsen te hebben meegemaakt.

Burgemeester is trots
Het Sophiastrand ligt in de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland. Burgemeester Marcel Delhez zegt begrip te hebben voor de versnelde aanleg van de strandhuizen. “De Tour de France is een wereldevenement en dit spektakel trekt natuurlijk heel veel mensen naar onze provincie en onze gemeente. Al die mensen moeten ook ergens kunnen slapen, we begrijpen dat bedrijven als Arcus en Roompot Vakanties al deze mensen zo goed mogelijk willen faciliteren. Wij zijn er trots op dat we zo’n wereldevenement in onze gemeente en provincie mogen verwelkomen. Ook al stelt het ons voor ongekende uitdagingen, want welke gemeente in Nederland krijgt in één weekeinde een half miljoen mensen op bezoek? Zeeland én Noord-Beveland zullen zich van hun meest gastvrije kant laten zien, dat kan ik u verzekeren.”

In totaal worden er in het weekeinde van 5 juli in Zeeland 500.000 bezoekers bij het gratis toegankelijke wielerspektakel verwacht: in omvang het derde sportevenement ter wereld, na de Olympische Spelen en het wereldkampioenschap voetbal.

De finish van de tweede etappe van de Tour de France, zondag 5 juli 2015 op het hart van de Deltawerken, betekent een impuls voor de Zeeuwse economie van circa zes miljoen euro. Het Zeeuwse bedrijfsleven heeft in totaal een half miljoen euro beschikbaar gesteld om de finish van de tweede etappe van de Tour mogelijk te maken.

Meer informatie: www.arcusprojectontwikkeling.nl

Zeeland is niet de enige regio die meeprofiteert van de Tourstart. Natuurlijk krijgt Utrecht de meeste bezoekers, maar ook in de regio  klinken positieve geluiden:
Nu.nl: Utrecht verwacht 800.000 toeristen tijdens tourstart
Hospitality-management.nl: Utrechtse hotels enorm duur tijdens Tourstart
AD: Sportverenigingen richten tourcampings in
AD: inklapbare hotelkamers voor tourbezoekers
Nu.nl: Werkloods wordt tijdelijke campinghal met bijzondere accommodatie
Op RTV Noord Holland: Tour de France is goudmijn voor toerisme in het Gooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *