Traveltrends Tripadvisor; toeristen willen steeds vaker wachtrijen vermijden

Tripadvisor, het internationale platform voor reizen, zet de ’traveltrends 2018′ op een rijtje. Opvallende conclusies, die Tripadvisor nu al waarneemt in haar boekingen: Veel meer belangstelling voor arrangementen waarbij je een wachtrij kunt vermijden en een hele sterke groei in unieke belevenissen.

Wachtrij voor Madame Tussauds in London

Wereldwijd opkomst van ‘wachtrij omzeilen’
In de top-10 van arrangementen op Tripadvisor in 2017 staan vier arrangementen die zich nadrukkelijk profileerden met een ‘skip the line’ aanbod. De top drie van meest populaire arrangementen op Tripadvisor in 2017:

  1. Skip the line – Vaticaan museum, Sixtijnse kapel en de Sint Pieter kathedraal
  2. Chicago Architectuur riviercruise
  3. Skip the line wandeltocht door historisch Rome met een bezoek aan het colloseum

Tripadvisor telde in 2017 maar liefst 1200 arrangementen die ‘wachtrij vermijden’ aanbieden, waaronder bekende landmarks zoals de Eiffeltoren in Parijs, de Sagrada Familia in Barcelona, de museums in het Vaticaan en de London Eye.

Laurel Greatix, communicatiemanager bij Tripadvisor geeft zijn visie op deze trend: “Je ziet dat toeristen efficiënter omspringen met hun vakantietijd. daarbij zijn ze graag bereid om wat extra’s te betalen voor diensten en voorzieningen die hen (wacht)tijd besparen.”

Travel groeicategorieën op Tripadvisor in 2017

Karaktervol en exclusief
Een andere categorie die sterk in opkomst is; de exclusieve arrangementen. De grootste groei wordt gemeten in cultuurhistorische bestemmingen. (+125%). Opvallend is dat er in de top-10 van groeicategorieën ook veel activiteiten voorkomen die een relatie hebben met een belevenis op het water. Sunset Cruises (2), snorkelen (4), Kano/kayak (5), zeilen (6), catamarantrips (7).

Ook hier voorziet Greatix de trend van een uitleg: “Nog altijd behoren de bekende landmarks tot de topbestemmingen. “Een reiziger die Rome bezoekt wil nog altijd de Sixtijnse kapel zien, maar combineert zijn trip steeds vaker met een ervaring die uniek is. Zoals bijvoorbeeld een culinaire tour, waarbij Rome beleefd wordt zoals de locals.”

In de lijst met ‘most popular new experiences’ komen we ook een Nederlands arrangement tegen op plek 8: Een wandeltocht door het Joods kwartier in AMsterdam met als thema ‘Anne Frank’.”

Bekijk de hele blog op Tripadvisor Travel Trends 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *