Toeristische subsidieprogramma’s 2014 voor Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen roept initiatiefnemers op om plannen in te dienen waarmee een kwaliteitsvol toeristisch product kan worden uitgebouwd. Er zijn vier thema’s gedefinieerd; WO I-evenementen en drie geografische oproepen: de Kust, de regio’s en de kunststeden.

Impulsprogramma WO I – evenementen
In een vorige subsidieronde ondersteunde Toerisme Vlaanderen al imagoversterkende WO I-evenementen voor 2014 en 2015. Het nieuwe impulsprogramma richt zich op de periode 2016-2018 en ondersteunt daarin activiteiten om de herdenking levendig te houden. Tussen 2016-2018 zijn er bovendien heel wat historische aanknopingspunten. Voor dit programma wordt in totaal 5 miljoen euro gereserveerd.

Museum MAS in Antwerpen
Museum MAS in Antwerpen

Impulsprogramma’s Vlaamse Regio’s, Kunststeden-Brussel en Kust
Daarnaast zijn er drie geografische impulsprogramma’s om toeristisch projecten te subsidiëren voor de Vlaamse Kust (enkel voor projecten die op de indicatieve projectenlijst zijn opgenomen), de Vlaamse Kunststeden (Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen) en Brussel, en de Vlaamse Regio’s (alle andere gemeenten die geen deel uitmaken van de Kust of de Vlaamse kunststeden-Brussel).
Voor deze drie thema’s is het budget nog niet definitief vastgesteld, maar naar verwachting komt het totaalbedrag ook uit rond de 5 miljoen Euro.

Programma’s indienen
De aanvragen voor subsidies kunnen worden ingediend bij Toerisme Vlaanderen van 1 januari t/m 15 maart 2014. Daarna volgt een selectieprocedure. Naar verwachting wordt rond oktober 2014 de definitieve toewijzing bekend gemaakt.

Meer informatie:
www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *