Roompot krijgt nieuw ecologisch park in Noord-Hollandse Wijdenes

Roompot Vakanties blijft groeien. Met Pasen 2021 wilt het een nieuw ecoresort in het Noord-Hollandse Wijdenes openen. De bouw start dit najaar. In totaal komen er 71 luxe ecolodges. 

In het voorjaar van 2021 zal Roompot een nieuw vakantiepark met 71 luxe ecolodges openen. Ditmaal geen park voor grote gezinnen, maar wel een kleinschalig hedendaags ecoresort voor absolute rustzoekers die ver weg van de snelweg de vogels willen horen fluiten en het water van het Markermeer willen horen kabbelen.

Oude camping

Aan de Zuideruitweg in het Noord-Hollandse Wijdenes vindt men tussen de groene weilanden en direct aan het Markermeer een fantastische plek waar ooit camping Het Hof was gelegen.

Samen met initiatiefnemer MEER! plant Nederlands grootste aanbieder van vakantiewoningen en Europa’s nummer twee, Roompot, er de komst van een nieuw en hedendaags park met 71 luxe ecolodges. Hun doel is een uniek, eigentijds, kwalitatief hoogstaand park, ver weg van alle lawaai, aan rustzoekers aan te bieden. Een gevoel van ruimte en vrijheid is voor hen namelijk erg belangrijk.

Ecolodges: duurzaam en met alle comfort

In lijn met Water Village, het eerste gasloze park dat Roompot afgelopen zomer opende, zal Ecoresort Wijdenes volledig gasloos zijn en daarmee ook het eerste vakantiepark van Noord- Holland zijn zonder gasverbinding.  Daarnaast voorziet men de 71 luxe ecolodges van zonnepanelen zodat ze zo onafhankelijk mogelijk zijn van het elektriciteitsnet.

Bij het ontwerp besteedden initiatiefnemer MEER! en Roompot erg veel aandacht aan de isolatie van de ecolodges en willen zij de vakantiewoningen van een groen “sedum” dak voorzien zodat ze zo passief mogelijk worden. Het groene dak van elke ecolodge zal zo water opvangen, waarmee grondwaterreserves zullen worden aangevuld, voedsel voor insecten bieden en verkoelend werken in de zomer. De woningen zullen hiermee ook nog beter geïntegreerd zijn in het landschap.

De ecolodges zal men in hout bouwen, zodat ze ook zoveel mogelijk CO2 opslaan.

Autoluw

Vanuit die duurzame insteek en om gasten zoveel mogelijk rust te gunnen, zal men het gebruik van de auto in het park beperken. Gasten zullen nog tot hun vakantiewoning kunnen rijden om hun koffers in- en uit te laden, maar verder worden uitgenodigd om de auto centraal te parkeren.

Ecologisch ingepast

Als grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederlands en Europa’s nummer 2 is Roompot ervan overtuigd dat dit park een succes wordt. Vakantiegangers gaan steeds dichterbij met vakantie en proberen zo veel mogelijk aandacht aan duurzaamheid te schenken, zonder aan comfort te willen inboeten. Het park is volledig op die manier (in)getekend, want naast het ecologische karakter zal het park ook alle comfort aan de toekomstige gasten aanbieden.

Verkoop van ecolodges en verhuur via Roompot

Voor de realisatie van dit park werken MEER! en Roompot hand in hand. MEER! zal de ontwikkeling voor zijn rekening nemen, terwijl Roompot de verkoop en recreatieverhuur van de ecolodges zal verzorgen, evenals de exploitatie van het park. Op basis van eerdere ervaringen weet Roompot dat particuliere investeerders snel hun interesse in een ecolodge bekend zullen maken. Roompot creëerde speciaal voor hen al een pagina op de website waarop ze de eerste informatie kunnen terugvinden en hun interesse kunnen aangeven.

Schilderachtig plaatsje

Wijdenes is een schilderachtig plaatsje dat net iets meer dan duizend inwoners telt. De historische kern bestaat uit huizen en stolpboerderijen die in de unieke typisch West-Friese stijl zijn gebouwd. Met de fiets kan men naar de voormalige vissershaven waar regelmatig plezierboten aanmeren of wat verderop naar een plek waar kitesurfers de wind en golven opzoeken.

Ecoresort Wijdenes ligt direct aan het Markermeer en de Westfriese Omringdijk, een provinciaal monument. Het vakantiepark is de perfecte uitvalsbasis voor de VOC-steden Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. In de nabije omgeving zijn er diverse strandjes te vinden, ideaal voor watersportactiviteiten als (kite)surfen en zeilen. Ook voor een verfrissende duik kunnen gasten er terecht. 

De komst van Ecoresort Wijdenes betekent een belangrijke opwaardering voor de terreinen waar vroeger camping Het Hof was gelegen. Bij het uittekenen van het park besteedde men veel aandacht aan de integratie van het park in de natuur en de ruimte die men creëert. Het ecoresort zal bewust maar 71 ecolodges tellen; terwijl het op de voormalige camping veel drukker en dichtbebouwd was.

7de expansieaankondiging voor Roompot op 3 maanden tijd

De aankondiging van dit park in Wijdenes is de zevende op drie maanden tijd. Begin november 2019 kondigde Roompot aan dat het in 2021 de eerste gasten zal verwelkomen op Vakantiepark VeerseKreek nabij de jachthaven van het mooie Wolphaartsdijk. Een week later volgde de bekendmaking dat het in 2022 Largo Resort Duinrand zou openen. Midden november kwamen 19 parken in Frankrijk, 1 in Spanje en 1 in België het aanbod versterken. Net voor de kerstvakantie opende het nieuwe Largo Domein Camperveer, om dan 2019 te kunnen afsluiten met de boodschap dat het meer dan 200 vakantiewoningen in Zeeland zou bouwen. Tenslotte kondigde het als absolute kustspeler nog maar gisteren aan dat de 74 Beach Villa’s en het vakantiepark Hoek van Holland eind dit jaar richting Roompot verhuizen.

Bron en meer informatie: www.roompot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *