Vlaamse provincies lanceren B2B-platform ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’

Een sterk imago als fietsvakantieland, meer boekingen én extra omzet voor lokale ondernemers: dat is het opzet van het project ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ van de vijf Vlaamse provincies. Met behulp van een gloednieuw digitaal platform stellen fietsvakantiemakers in België en Nederland voortaan gemakkelijk zelf aantrekkelijke arrangementen samen.

(foto: Toerisme Vlaanderen)

Via netwerkmomenten stimuleren de vijf Vlaamse provincies de samenwerking tussen alle betrokken partners. Toerisme Vlaanderen zet haar expertise in voor een ambitieus promotieplan in binnen- en buitenland.

Fietsvakanties die de troeven van een regio in de verf zetten, winnen aan populariteit. Zo groeiden de Donauradweg en de wijnroutes in Bourgondië of de Loirestreek uit tot absolute publiekstrekkers. Naast een sterke toeristische uitstraling leveren dergelijke fietsvakanties ook een grote economische meerwaarde voor de betrokken regio op.
Met het project ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ willen de vijf Vlaamse provincies Vlaanderen op de kaart zetten als een internationale topbestemming voor de meerdaagse vakantiefietser. Vanaf 2019 moet dat resulteren in een ruim aanbod aan fietsvakanties en een stijgend aantal boekingen.

Gebruiksvriendelijk B2B-platform
Met de lancering van een business-to-business platform komt het project ‘Fietsvakanties in Vlaanderen’ op kruissnelheid.
Op http://netwerkfietsvakantiesvlaanderen.be/ vinden touroperators en andere fietsvakantiemakers zoals routeplatformen alle bouwstenen om gemakkelijk een gevarieerd aanbod aan fietsvakanties in Vlaanderen te ontwikkelen: van knooppuntenroutes tot logies, van toeristische attracties tot sfeerfoto’s.
De vijf provincies kiezen bewust voor een provinciegrensoverschrijdende aanpak en focussen daarbij op drie thema’s die ook in het buitenland uitstekend scoren: bier, Vlaamse meesters en Vlaamse toppers.

Netwerk van partners
Samenwerken en knowhow delen vormen twee belangrijke voorwaarden om het project te doen slagen. Daarom organiseren de vijf Vlaamse provincies op geregelde tijdstippen netwerkmomenten voor alle betrokken partners.
Zo brengt het evenement op 15 mei in Antwerp Expo een honderdtal fietsvakantiemakers uit België en Nederland, lokale ondernemers en aanbieders van ondersteunende diensten samen. Touroperators ontmoeten er logiesmanagers, museumdirecteurs, uitbaters van fietsenverhuur of vertegenwoordigers van G-sport Vlaanderen. Een prima gelegenheid om kennis uit te wisselen en mogelijke drempels in de productontwikkeling weg te werken.

Ambitieus promotieplan
Halverwege de werkingstermijn (2017-2019) zit het project Fietsvakanties in Vlaanderen mooi op koers. Sjantal Sillius, coördinator werkgroep Fietsvakanties Vlaamse Provincies: “We zijn erg benieuwd hoe de vakantiespecialisten met het platform aan de slag gaan en hoe zich dat zal vertalen in hun concrete aanbod voor 2019. We zullen hun fietsvakanties ook actief promoten in binnen- en buitenland. Voor de buitenlandpromotie kunnen we rekenen op de expertise van Toerisme Vlaanderen. Een nieuwe, spannende etappe richting Vlaanderen Fietsvakantieland…”

Meer informatie: www.netwerkfietsvakantiesvlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *