Kwart Nederlanders boekt zomervakantie in januari

Deze maand bereikt het aantal vakantieboekingen voor de zomervakantie een piek, zo blijkt uit onderzoek van reisorganisatie D-reizen. In de maand januari zal bijna een kwart (24%) van de Nederlanders zijn vakantie reserveren. Ook wordt er minder lang gewacht met het boeken van de vakantie als het jaar daarvoor.

strandvakantieBijna 82% van de ondervraagden neemt zich voor dat éérder te doen, met als voornaamste reden zo zekerheid te verschaffen van de juiste vakantiebestemming. Ongeveer de helft van hen (53%) stelt dat zij hetzelfde vakantiebudget hebben gereserveerd als het jaar daarvoor. Vijftien procent van de onderzochte Nederlanders denkt méér te gaan uitgeven.

D-reizen vroeg bij bijna tweeduizend (1837) Nederlanders naar hun komende vakantieplannen. Hieruit bleek dat een zeer groot deel van hen van plan is zijn of haar zomervakantie nog déze wintermaanden te boeken. Slechts een kwart wil het voorjaar afwachten (maart, april, mei, juni), voordat de knoop wordt doorgehakt. Overigens blijkt dat dit maar bij één vijfde van de gevallen om de man gaat. In het overgrote deel van de gezinnen is de vrouw de beslissende factor, als het gaat om het boeken en de keuze van de vakantiebestemming.

Favoriete bestemmingen
Turkije (18%), Spanje (17%) en Griekenland (16%) behoren deze zomer tot de favoriete bestemmingen. Buiten Europa mag Egypte (13%) zich verheugen onder een grote belangstelling. Frankrijk is slechts bij vier procent van de ondervraagden populair. Zo’n vijfenveertig procent gaf aan straks daadwerkelijk in hun favoriete vakantieland op zomervakantie te gaan. Twintig procent van de Nederlanders is voornemens op exact hetzelfde adres als vorige jaar neer te strijken. Bijna dertig procent (27%) kiest weliswaar voor hetzelfde land maar wil wel naar een andere locatie. Meer dan de helft (52%) van de vakantiegangers reist straks af naar een ander land. Een kwart van de ondervraagden zou in Nederland blijven, als ze maar verzekerd zouden zijn van mooi weer.

Bron: persbericht D-reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *