Kust favoriete bestemming in herfst- en kerstvakantie

Dat de kust niet alleen voor de zomermaanden een topbestemming bij uitstek is blijkt uit onderzoek van boekingssite Weekendjeweg.nl. Het onderzoek baseert zich op tienduizenden boekingen en de conclusie is: een korte vakantie aan de kust is dé trend dit najaar.

Uit eerdere berichten van andere reisaanbieders kwam naar voren dat Nederlanders steeds vaker vakantie in eigen land vieren. Dit wordt nog meer onderstreept door de cijfers van Weekendjeweg.nl: van alle hotelreserveringen in de herfstvakantie (12–28 oktober 2012) is maar liefst 72% bestemd voor een hotel in Nederland.

Binnen de landgrenzen komt de kust als meest populaire hotelbestemming naar voren,  gevolgd door provincie Utrecht, regio Maastricht en de Veluwe. Dat de kust juist in dit jaargetijde de meeste hotelgasten weet te trekken is voor een groot deel te danken aan gunstige kamerprijzen bij hotels in het hogere segment. Weekendjeweg.nl woordvoerder Ed Trentelman: “in de maand november promoten wij de kustregio tijdens onze actie ‘Regio van maand’. Hiermee spelen we in op de blijvende vraag naar kusthotels.”

Wat de kerstvakantie betreft lopen de hotelboekingen maar liefst 28% voor op dezelfde boekingsperiode in 2011. Ook nu staat de kust in de top 3 bestemmingen met de regio Maastricht en Antwerpen als grootste favoriet boven zich. Dat is niet vreemd aangezien de kerstmarkten in beider steden jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekken. Nederlanders weten de weg naar de kerstmarkten steeds beter te vinden, zoals blijkt uit groeiende bezoekersaantallen op Kerstmarkten.nl, een zustersite van Weekendjeweg.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *