Gratis e-learning module; gastvrij en toegankelijk in de horeca

Allestoegankelijk.nl, Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Foodstep hebben een gratis e-learning cursus online gezet waarin kennis wordt geboden over een gastvrije ontvangst van mensen met een beperking. Er is een module voor zowel horecaondernemers als -medewerkers. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid, in de eerste week van oktober, is de module officieel gelanceerd.

Toegankelijkheid steeds belangrijker
Door de vergrijzing van onze samenleving neemt het aantal mensen met een beperking de komende jaren snel toe. Vaak wordt alleen naar toegankelijkheid voor rolstoelen gekeken. Maar de problematiek is absoluut breder: Hoe ga je bijvoorbeeld om met een gast die blind of doof is? En hoe communiceer je met iemand met een verstandelijke beperking? Ook zij willen zich welkom voelen. Toegankelijkheid in de horeca is daarvoor noodzakelijk.

Met videobeelden
De e-learning Gastvrijheid behandelt verschillende soorten beperkingen. Deelnemers krijgen tips en veel goede voorbeelden (met video’s). Na het slagen voor de afsluitende toets kunnen medewerkers hun certificaat printen. Via www.AllesToegankelijk.nl/elearning kunnen horecaondernemers en medewerkers direct én gratis aan de slag.

Bron: persbericht Vilans

Een andere bron van informatie, specifiek geschreven voor de recreatiesector, is het boekje: Toegankelijkheid en zorg in recreatie en toerisme, verkrijgbaar bij Pleisureworld

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *