Goed weer, reviews en aanbiedingen zijn top-3 beslisfactoren vakantieboeking

Bij het boeken van een vakantie vinden we goed weer op de vakantiebestemming het belangrijkst. Dat is de conclusie uit onderzoek van reviewplatform Zoover. Ook reviews over accommodaties zijn een bepalende factor bij het boeken van een vakantie. Daarnaast blijken reviewsites en social media de grootste inspiratiebronnen voor een droomvakantie.

Zoover onderzocht wat Nederlanders belangrijk vinden bij het boeken van hun vakantie. Niet de prijs, maar het weer blijkt het meest belangrijk te zijn. 19% van de Nederlanders geeft aan op het weer te letten tijdens het vastleggen van de vakantie. Ook reviews van accommodaties zijn belangrijk voor veel vakantiegangers; 17% geeft aan dat dit doorslaggevend kan zijn bij het boeken. De prijs/aanbieding wordt door 15% als belangrijk bestempeld.

Online inspiratie opdoen
Zoover wilde ook weten waar vakantiegangers inspiratie opdoen voor hun volgende vakantie. Raken zij geïnspireerd door reisblogs of enthousiaste verhalen van vrienden? Niet echt, blijkt uit het onderzoek over dit onderwerp. Reviewsites (25%) en social media (25%) zijn de twee grootste inspiratiebronnen bij het kiezen van een droomvakantie. Daarna volgen magazines (22%), familie en vrienden (15%), reisbureaus (9%) en blogs (3%).

Online boeken
Internet is niet alleen de grootste inspiratiebron, het is ook de plek waar het merendeel van de Nederlanders zijn vakantie vastlegt. Maar liefst 49% boekt online, ongeacht de website en 9% kiest voor boeken via de website van de accommodatie. 22% gaat het liefst naar een reisbureau en 14% boekt bij voorkeur bij zijn favoriete reisorganisatie.

Meer informatie: Bekijk de uitslagen van de Zoover Poll online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *