Eigen vakantiehuis in Nederland in trek

De Second Home Beurs in Utrecht (30 september – 2 oktober) ziet de belangstelling voor tweede woningen in Nederland steeds meer toenemen. Diverse vakantieparken pakken de komende editie flink uit om hun aanbod te presenteren.

Second Home beurs, Utrecht

Nederland is hot
‘’De bezoekers kunnen dit najaar vooral uitkijken naar een sterk toegenomen aanbod recreatiewoningen in Nederland want het eigen land is helemaal hot’’, blikt projectmanager Annelies Schenk van beursorganisatie VNU Exhibitions vooruit. ‘’Prominente Nederlandse partijen zoals Topparken, Droomparken en Europarcs pakken stevig uit en bouwen complete, prachtig ingerichte voorbeeldwoningen op de beursvloer. In het keuzeproces rond een tweede huis zijn ook de ligging aan het water of in een landelijke omgeving van belang. Veel geïnteresseerden zijn op zoek naar rust en ruimte. Met het huizenaanbod wordt in deze behoeften voorzien’’.

Op zoek naar zekerheid
‘‘Daarnaast is ruim aandacht voor de praktische zaken, deskundige wettelijke, juridische en fiscale informatie rond de aankoop en het bezit van een tweede huis. Onze bezoekers willen zekerheid, vooral als het gaat om woning in een ver en vreemd land. In een partnership met KPMG en Van Lanschot wordt voor dit doel een centraal gelegen Adviesplein tot stand gebracht en zijn seminars in voorbereiding. De huizenkopers in spe kunnen hier hun voordeel doen met onafhankelijk advies van notarissen, juristen en fiscalisten’’.

Verhuur van belang
‘’Voor velen zijn ook de mogelijkheden voor verhuur van belang. Beheer- en verhuurorganisaties staan de bezoekers met raad en daad terzijde, hebben speciaal ontwikkelde softwarepakketten of een portal met een eigen internetpagina voor elke eigenaar om de woning aan te prijzen met alle verhuurmogelijkheden op een rijtje. Nog een nieuw initiatief is dat tijdens rondetafelsessies gesprekken kunnen worden gevoerd met ervaringsdeskundigen, huiseigenaren die die hun woning met succes hebben verhuurd’’, aldus Annelies Schenk, projectmanager van Second Home International 2011.

Er zijn dit jaar in korte tijd twee beurzen voor tweede woningen:

3 en 4 september: Immo Second Home (Expo Houten)
Deze beurs legt de nadruk op buitenlandse vakantiewoningen. De entree is bij voorinschrijving gratis.

30 september – 2 oktober: Second Home Beurs, Jaarbeurs Utrecht
Deze beurs wordt dit jaar voor de dertigste keer georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *