Culinaire groepsbungalow op bungalowpark in Groningen

Op Bungalowpark Emslandermeer wordt ‘het Laudehuis’ gerealiseerd; een compleet verbouwde recreatiewoning/familiehuis voor kookliefhebbers gericht op koken, bakken, comfort food, eten, culinair genieten etc, kortom een op en top culinaire bungalow die nu plaats biedt aan 18 tot 20 personen en daarmee opererend in de niche van de bungalowmarkt.

Doelgroep
De doelgroep; families, hobby-koks, kookclubs, kook workshops, grote vriendengroepen, (oud-)collega’s of gewoon gezelschappen die een luxe keuken op prijs stellen maar ook geschikt om families die iets te vieren hebben.

Voorzieningen
Er is gekozen voor een open keuken, zodat je vanuit het eetgedeelte ook zicht op de keuken hebt. Overigens is de afzuiging boven de keuken door middel van een sterke afzuigkap goed geregeld, ook heeft het huis een eigen ventilatiesysteem en ook de mogelijkheid van klap-kiepramen mn in het eetgedeelte om verse lucht, doorstroming etc te bevorderen. Dit laatste hebben we speciaal aan laten brengen.

Het culinaire wordt benadrukt door een zeer complete en ruime keuken met kookeiland met diverse voorzieningen zoals een keukenmachine, Quooker, grillplaat, warmhoudlade, stoomoven-steamer, wijnklimaatkast, 3 verschillende koffie-apparaten etc. De keukenlades liggen vol met alle soorten keukenmessen (geleverd door Het Kookpunt) en een fraaie pannenset siert de kookplaat. De (hobby-professionele) kok kan zich hier helemaal uitleven en passend bij de toegenomen aandacht voor (slow-food) eten, ongestoord samen zijn-quality time etc. In de bungalow is een ‘kleine’ bibliotheek van kookboeken aanwezig. De verbinding-profilering met regio Westerwolde naar het culinaire Laudehuis wordt gelegd door het accent van slow-food en streekproducten.

Ontwerp met hennep
Nieuw Elan in Leisure maakte het inrichtingsontwerp van het Laudehuis, gericht op de gast van nu en in de komende jaren. Een State of the Art inrichting met naast de keuken, alle denkbare luxe voorzieningen. Wellness met regendouches en Finse sauna; grote flatscreen TV’s, Playstation, boxspringbedden uit het topsegment; gratis Wi-Fi; en de eigen- en unieke maatwerk-meubellijn.

Als sfeerthema is gekozen voor Hennep. Dit oeroude gewas wordt ‘om de hoek van Parc Emslandermeer’ verbouwd. Velden vol! De oogst wordt in Oude Pekela bij o.a. DunAgro verwerkt tot vezels voor de auto-industrie, papier, textiel of isolatiemateriaal. Dutch Harvest spant zich in om Hennep als gewas onder de aandacht te brengen en produceert 4 soorten thee. Bij de gasterij Smeerling zijn deze ook te proeven en ook te koop. Gasten in het Laudehuis ontvangen vanzelfsprekend een zakje van de hennep-thee.

Luxe, comfort en privacy worden gerealiseerd door o.a. 8 slaapkamers, vier parkeerplaatsen, trampoline, riante picknicktafel, loungeset, en een buschbeck BBQ/buitenhaard.

Planning
Vanaf het voorjaar zal ook een gedeelte van de tuin beschikbaar zijn met eigen gekweekte kruiden, groenten en ter beschikking staan van de gasten, ook met een kleine koude-grond hobby kas. Op verzoek kan ook een Thuiskok worden geboekt om voor de gasten één of meerdere avonden te koken.

Redactie: Niet helemaal nieuw
Een culinaire bungalow is niet helemaal nieuw. Ook op het Drentse Hof van Saksen zagen we al recent Culinare bungalows verschijnen. In de meeste vakantiewoningen is sprake van open keukens. Dat spreekt ook de breedste doelgroep aan. Toch zijn er ook doelgroepen / culturen die zich graag terugtrekken in de keuken (deur dicht) om met elkaar te koken en te kletsen.

www.bungalowpark-emslandermeer.nl in casu Emsland Verhuur is een innovatieve durfonderneming en onderdeel van een Zeeuwse beleggingsorganisatie. De onderneming heeft meer dan 15 jaar ervaring in verhuur van recreatief vastgoed in Friesland, de Noordzeekust, Veluwe, Brabant en Zeeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *