CenterParcs: Niet alleen vaker op vakantie, maar ook luxer

Hoewel hotels voor Nederlandse vakantiegangers de meest populaire accommodatievorm zijn, lieten huisjesterreinen ook in het afgelopen jaar weer procentueel de sterkste groei zien. De stijging geldt ook voor de buitenlandse vakantieganger die een bezoek brengt aan Nederland.

Mensen gaan niet alleen vaker op vakantie, maar willen ook meer comfort en luxe. Nederlanders hebben in 2017 in totaal 17,6 miljoen vakanties in eigen land ondernomen. Dit is iets minder dan de helft van het totale aantal vakanties. Voor een binnenlandse vakantie wordt het meest gebruik gemaakt van toeristische accommodaties.

Meer luxe en comfort
Vakantiegangers willen tijdens een vakantie zo veel mogelijk ontzorgd worden. Daarom zijn zij bereidt om meer te betalen voor een vakantie in ruil voor meer comfort en luxe. Dit is ook terug te zien in de forste stijging van het aantal geboekte vakantiehuisjes in 2017. Vakantiegangers verwachten ook een hoger niveau van luxe. Zo wordt een sauna, een jacuzzi of een flat screen televisie tegenwoordig niet meer als overbodige luxe gezien.

Center Parcs speelt in op vraag vakantieganger en investeerder
Om aan de stijgende vraag van luxe en comfort te voldoen investeert Center Parcs fors in de renovatie van haar parken. De renovaties van de parken Hochsauerland, Nordseeküste zijn in volle gang. Bovendien is de renovatie van het park Les Ardennes al afgerond. In de komende vijf jaar worden in totaal 7.000 vakantiehuisjes gerenoveerd, wat goed is voor een investering van 400 miljoen euro. Vakantiehuizen als investering raken steeds schaarser vanwege de buitengewone verkoop. Zo hebben de bovengenoemde parken nog maar een gering aantal woningen die beschikbaar zijn voor een investering en zijn de parken Port Zélande en Limburgse Peel reeds uitverkocht.

Bron: Blog CenterParcs Vastgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *