Camping de Wildhoeve wint ADAC (Pincamp) Camping Award 2024

De winnaars van de ADAC Camping Awards van dit jaar zijn bekend gemaakt. Ter gelegenheid van het PiNCAMP Gala werden vrijdagavond in Stuttgart de winnaars van de belangrijkste campingprijs van Europa bekend gemaakt. Nederlandse camping De Wildhoeve won een award in de categorie ‘Demografische verandering en toegankelijkheid.’

Uwe Frers, Managing Director van PiNCAMP onderstreept het belang van de ADAC Camping Awards voor de kampeerindustrie: “Deze prijs is net zo belangrijk voor de kampeerindustrie als de Oscars voor de filmindustrie. Met de ADAC Camping Awards eren we de trendsetters van de Europese kampeerindustrie.” Uit honderden suggesties uit de kampeerbranche en een internationale commissie van 44 kampeerexperts werden de winnaars gekozen in vier thematische categorieën: duurzaamheid en milieubewustzijn, innovatie en vooruitgang, demografische verandering en toegankelijkheid, en ADAC Camping Booking. Bovendien werd Marco Knöpfle, de oprichter van het ECOCAMPING-kampeernetwerk, een andere persoonlijkheid uit de Europese kampeerindustrie, opgenomen in de Hall of Fame.

Overzicht: Alle winnaars en genomineerden van de ADAC Camping Awards 2024

De winnaars van de ADAC Camping Awards van dit jaar werden eerder bekend gemaakt. De bekendmaking van de winnaars van de ADAC Camping Awards 2024 werd gepresenteerd door CrippaConcept. CrippaConcept is de grootste fabrikant van stacaravans en lodgetenten in Italië en is officieel partner van het PiNCAMP Gala.

Winnaar categorie “Duurzaamheid en Milieubewustzijn”: Fornella Camping & Wellness Family Resort (Italië)
Met het pilotproject “Fornella one Earth 2030” heeft Fornella Camping aan het Gardameer een gedurfde en ambitieuze stap gezet richting milieubewust kamperen. Het project is gebaseerd op een cluster van zeven duurzaam ontworpen stacaravans. Het project biedt een nieuwe, inclusieve en duurzame outdoor vakantie-ervaring: een combinatie van verantwoordelijkheid voor het milieu en aandacht voor het welzijn van de campinggasten. Andere genomineerden in de categorie “Duurzaamheid en Milieubewustzijn”: Camping Beauregard Plage (Frankrijk) en Camping The Quiet Site (Engeland).

Winnaar in de categorie ‘Innovatie en Vooruitgang’: Caravanpark Sexten (Italië)
Op het Sexten Caravan Park in Zuid-Tirol is het de som en verscheidenheid aan innovaties en duurzaamheidsinitiatieven die deze vlaggenschiplocatie tot de kwaliteitsleider maken als het gaat om kamperen in het Alpengebied en in Europa. Een parkeerplaats van 600 vierkante meter met eigen badhuis en butlerservice, een ondergronds natuurstenen binnenzwembad met beauty- en wellnesscentrum, diverse luxe boomhutten en een 13 meter hoge indoor klimwand zijn slechts een kleine greep uit het innovatieve werk van de Familie Happacher. Andere genomineerden in de categorie ‘Innovatie en Vooruitgang’: Camping Le Sérignan Plage Nature (Frankrijk) en Camping & Resort Sanguli Resort
(Spanje).

Winnaar categorie “Demografische verandering en toegankelijkheid”: Camping de Wildhoeve (Nederland)
Camping de Wildhoeve ligt vlakbij Apeldoorn en wordt gezien als een zeer gezinsvriendelijke plek met uitstekende kinderopvang. Gezinnen met kinderen met beperkte mobiliteit, b.v. Rolstoelgebruikers vinden hier bijvoorbeeld kindvriendelijke, barrièrevrije voorzieningen, zoals speciale rolstoeltoegankelijke speeltuinen, sanitaire voorzieningen en restaurants. Zelfs het eigen zwembad heeft tijden gereserveerd voor jongeren en ouderen met beperkte mobiliteit.Verder is Camping de Wildhoeve erg actief
in het aan het werk helpen van mensen die minder goed inzetbaar zijn. Andere genomineerden in de categorie “Demografische verandering en toegankelijkheid”: Campingplatz Haumühle (Duitsland) en Camping Salatà (Spanje).

Winnaar categorie “ADAC Camping Booking”: Camping Čikat (Kroatië)
Camping Čikat behoort tot de Jadranka-groep en ligt op het zonovergoten eiland Lošinj. Čikat is een goed voorbeeld van succesvolle digitale transformatie in de kampeerbranche. Als een van de eerste campings in Kroatië werd de mogelijkheid geïntroduceerd om online een staanplaats of camper te reserveren en te boeken. De gast verkent, selecteert en boekt online de gewenste kampeerplaats of accommodatie. Andere genomineerden in de categorie “ADAC Camping Booking”: Camping Seeblick Toni (Oostenrijk) en Vakantiepark Beerze Bulten (Nederland).

De prijsuitreiking van de ADAC Camping Awards 2025 is opnieuw gepland als live-evenement als onderdeel van het PiNCAMP Gala ter gelegenheid van de CMT in Stuttgart in januari 2025.

Meer informatie: https://business.pincamp.com/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *