Wellnessbezoeken in zomermaanden nemen toe

Al jaren lang heeft de wellness-sector te maken met een dip in de zomerperiode. Daar lijkt langzaam wat verandering in te komen. Naast een toenemend bezoek in de zomermaanden gaan ook steeds meer mensen in de avonduren naar de sauna. Dat constateert International Wellness Resorts (IWR), de Nederlandse marktleider in wellness, na een enquête onder ruim 3200 saunagangers.

wellnessUit het onderzoek blijkt dat het afgelopen jaar zo’n 20 procent meer bezoekers van wellnesscentra juist in de zomermaanden naar een sauna gaan, waar steeds meer is te beleven dan alleen warme cabines. Mensen doen dat onder meer omdat ze streeploos bruin willen worden, graag willen baden en in de tuin willen zonnen en relaxen, zo blijkt uit het onderzoek.

Avonduren
Van alle geënquêteerden geeft meer dan 70 procent aan dat ‘naar de sauna gaan’ het meest favoriete dagje uit is in de zomermaanden. Dat doet meer dan 90 procent vooral om te ontspannen. ,,Dat verklaart ook waarom steeds meer mensen in de avonduren van wellness willen genieten; na het werken even lekker relaxen”, zegt directeur Gert van der Steen van IWR.

Relaxen
Naast de sauna zijn de buitenbaden populair, verkoelende douches, stoombaden en het zoutwaterbad, verklaren de bezoekers. ,,Hoewel het gebruik van de sauna traditioneel in de wintermaanden ligt, combineren mensen dat heel graag met zonnen en relaxen in de zomermaanden. Daarom zie je een stijging van het aantal bezoekers in die periode”, aldus Van der Steen.

Als mensen dan toch genieten van rust en warmte doen ze dat het liefst met hun partner, vriend of vriendin. Maar als ze in een wellnessresort een bekende Nederlander tegen willen komen, lopen ze het liefst Máxima tegen het lijf. Daarna komt Marco Borsato. Op een derde plaats staat Gordon.

Meer informatie: www.iwr.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *