SVR: Nederlandse recreant voelt zich niet meer welkom in Nederland

Met Pipowagen en paard, beladen met tassen vol handtekeningen van verontruste recreanten, arriveerde dinsdag de Stichting Vrije Recreatie (SVR) bij de Tweede Kamer. Met deze actie maakt de SVR wederom duidelijk dat recreanten zich in Nederland niet meer welkom voelen door de onrechtvaardige toeristenbelasting en dreigende verhoging van het btw-tarief.

svr aanbieden handtekeningenDe SVR-delegatie werd ontvangen door de voorzitter van de Commissie Binnenlandse Zaken, mevrouw M. Berndsen-Jansen en aan haar werd de SVR-petitie, ondersteund door ruim 100.000 recreanten, overhandigd. Voorzitter Corine van Mill en vicevoorzitter Wim van den Berg namen graag de kans waar om te pleiten voor de belangen van bij de SVR aangesloten kampeerders en kampeerboeren. Duidelijk werd uiteengezet waarom de SVR de toeristenbelasting onrechtvaardig en onverstandig vindt en dat men ook niet helemaal gerust is over toekomstige btw-plannen. Het indertijd ingediende voorstel om het lage btw-tarief af te schaffen en te verhogen naar 21% is weliswaar voorlopig opgeschort, maar ‘waar rook is is vuur’ zegt de SVR.

De boodschap was luid en duidelijk; natuurlijk kon mevrouw Berndsen geen toezegging doen over een eventueel te nemen besluit. Zij zegde wel toe dat de SVR-boodschap, zo massaal ondersteund, onder de aandacht van alle Kamerleden zal worden gebracht.

Natuurlijk trok de Pipowagen veel aandacht van het passerend publiek; de flyers, waarop de reden van deze manifestatie stond uiteengezet, werden daarbij graag in ontvangst genomen. Met deze flyers roept de SVR op om – wanneer men door functie of in welke hoedanigheid dan ook – in de gelegenheid is deze misstanden onder publieke of media-aandacht te brengen, dit ook daadwerkelijk te doen. “Immers” zegt secretaris Leo Kloosterman “Pipo zou je ook recreant kunnen noemen; hij trok met zijn wagen vrij door het hele land. Wij hopen met onze inspanningen te bereiken, dat dit ook mogelijk is en blijft voor de vele miljoenen recreanten die hun vakantie graag in ons mooie Nederland willen doorbrengen.”

Bron: Stichting Vrije Recreatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *