Streekfonds Flevoland ontvangt ruim 80.000 euro

Maandag 04 februari ontving Streekfonds Flevoland voor de tweede keer een cheque van de Rabobanken van Flevoland. Het Streekfonds Flevoland heeft nu 80.000 euro in kas. Dit bedrag gaat naar projecten die bijdragen aan natuur, landschap en cultuurhistorie in Flevoland.

“Dankzij de eerste cheque hebben we in 2012 aan meer dan 10 projecten in heel Flevoland kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Flevoland,” zegt Ernst Cramer, voorzitter van Streekfonds Flevoland. “Bijzonder aan het Streekfonds is dat we dit doen met private financiering en dat iedereen die dat wil projecten kan aanmelden. Zo maken we Flevoland mooier samen met burgers, agrariërs, particuliere instellingen, bedrijven en overheid. We zien ook dat hiermee de betrokkenheid van de inwoners van Flevoland enorm is vergroot. Met dit enorme bedrag dat wij van de Rabobanken in Flevoland hebben ontvangen, kunnen we In 2013 heel veel inwoners blij maken en nog meer kennis laten maken met wat onze prachtige Provincie heeft te bieden.”

Rabo Streekrekening
Cramer: “Wij zijn ontzettend blij met de storting van het geld van de provincie Flevoland op de Streekrekening en een aantal andere instellingen en bedrijven die dit voorbeeld al hebben gevolgd. De Rabo geeft met haar Streekrekening een belangrijk maatschappelijk signaal af. En dat is dat bedrijven op deze manier bijdragen aan de leefomgeving van onze inwoners. En dat wordt herkent. Mensen raken enthousiast als ze de regie van het inrichten van hun eigen buurt in de hand kunnen nemen.”

Projecten aanmelden
In het begint heeft het Streekfonds Flevoland vooral zichtbaarheid en bekendheid geven aan wat met het Streekfonds kan. Daarom is het geld naar meerdere kleinere projecten gegaan. Aanmeldingen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten de projecten duurzaam zijn en bijdragen aan landschap, natuur of cultuurhistorie in Flevoland. Het bestuur van het Streekfonds Flevoland beoordeelt de projecten. Landschapsbeheer Flevoland en Het Flevo-landschap begeleiden de uitvoering.

Meer informatie: www.streekfondsflevoland.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *