Slechte bezetting minicampings Coevorden gezien als uitzondering

Afgelopen week meldde RTV Drenthe dat de minicampings rondom Coevorden een relatief slechte bezetting hebben. Dat is opmerkelijk gezien het mooie weer van afgelopen periode en meldingen in andere media dat veel campings vol zitten. De kampeerboeren van de VeKaBo zien de situatie in Coevorden niet als representatief voor de hele deelbranche van kampeerboeren.

Zie hier de reportage van RTV Drenthe, waarin de relatief hoge toeristenbelasting als mogelijke oorzaak wordt genoemd van de tegenvallende bezetting in juist deze gemeente:

fietsers_met_vekabotas_webNiet breed gedeeld
In een reactie laat de Vereniging Kampeer Boeren (VeKaBo) weten: “Naar aanleiding van het bericht op RTV Drenthe hebben wij van andere campings uit die regio te horen gekregen dat zij zich totaal niet herkenden in dat bericht. De huidige vakantie periode verloopt juist buitengewoon positief. Uit cijfermateriaal uit die regio blijkt dat de bezettingsgraad in deze bouwvakperiode zeker niet achterblijft bij voorgaande jaren. Het is echter waar dat het niet met alle campings even voorspoedig gaat. Vaak heeft dat te maken met de specifieke omstandigheden waarin die camping zich bevindt.”

Meer informatie: www.vekabo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *