Off-grid trips: nieuwe vorm van natuurvakantie in Nederland

Cabiner plaatst zelfvoorzienende cabins op 2 uur loopafstand van de bewoonde wereld in Drents natuurgebied. Deze nieuwe actieve vorm van vakantie draait om ontspanning door het verbinden met de natuur in plaats van de dichtstbijzijnde wifi.

Na een succesvolle pilot gaat Cabiner uitbreiden met 3 nieuwe off-grid cabins die de oprichters financieren met een crowdfunding.

Off-grid
Off-grid staat voor een levensstijl waarbij je zelfvoorzienend bent voor water en elektriciteit en dus niet aangesloten op het grid. Kennis maken met deze levensstijl kan sinds 2017 in Drenthe, waar de oprichters van Cabiner in samenwerking met Staatsbosbeheer een eerste cabin hebben geplaatst. Op 2 uur lopen van de bewoonde wereld. “Na een tijdje in de Cabiner, en omringd door de heide en bomen, gebeurt er iets met je waardoor je helemaal tot rust komt” zegt mede-oprichter Vincent Beekman.

De Cabiners zijn gemaakt van gewikkeld karton van duurzaam gekapt hout uit de gebieden van Staatsbosbeheer, waardoor ze licht zijn en geen fundering nodig hebben. “Dat komt goed uit, want na een paar jaar worden de cabins verplaatst zodat het gebied weer in de oorspronkelijke staat kan terugkeren”, aldus Beekman.

Ecologisch en maatschappelijk
Cabiner investeert 1% van de omzet weer terug in de natuurgebieden waarin zij actief zijn. Ook worden bezoekers gemotiveerd om de boswachters te helpen met simpele beheertaken. Zo wordt ervoor gezorgd dat de natuurgebieden in stand blijven en door de aanwezigheid van Cabiners er zelfs op vooruit kunnen gaan. Voor de schoonmaak en beheer van de Cabiners zijn zij van plan op mensen met een arbeidsbeperking een baan aan te bieden. Zo worden deze mensen een kans geboden die elders niet aan de slag kunnen.

Crowdfunding voor de volgende stap
De eerste Cabiner was een pilot. Ruim 400 mensen hebben inmiddels overnachting ervaren in de natuur en de reacties zijn zeer positief. Om een echte off-the-grid beleving te creëren wil Cabiner meerdaagse tochten van Cabiner naar Cabiner mogelijk maken. Om 3 nieuwe cabins te bouwen in het Drentse natuurgebied zijn de oprichters een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow. Al ruim €100.000 is opgehaald. Tot 15 oktober is het nog mogelijk om onderdeel te worden van dit bijzondere initiatief door een lening of een overnachting te kopen.

Meer informatie: https://cabiner.co/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *