Negen nieuwe Natuurkampeerterreinen

Liefhebbers van kamperen midden in de natuur kunnen dit jaar weer een aantal nieuwe Natuurkampeerterreinen uitproberen. Van kleine terreintjes vooral geschikt voor fiets- en tentkampeerders tot ruime bosterreinen waar caravanners en camperaars kunnen genieten van de rust van ritselende bladeren en vogelzang.

Camping Ruinen
Camping Ruinen

In de nieuwe editie van Het Groene Boekje, de kampeergids van Stichting Natuurkampeerterreinen, is een overzicht te vinden van alle erkende Natuurkampeerterreinen in 2014. Nieuw zijn: Natuurkampeerterrein Denemarken in Slochteren (Groningen), De Reidplûm in Eernewoude (Friesland), Ruinen in Ruinen (Drenthe), Klein Groenbergen in Leersum (Utrecht), De Kersengaard in Zuidland (Zuid-Holland) en Hoeve Batenburg in Ellemeet (Zeeland).

Behalve deze ‘gewone’ Natuurkampeerterreinen waar natuurbeleving en duurzaamheid voorop staan, is er dit jaar ook een aantal nieuwe GroepsNatuurkampeerterreinen erkend. Hier gelden dezelfde karakteristieken als voor de gewone terreinen (ruime plekken, midden in de natuur, geen zwembaden, discotheken en seizoensplaatsen), maar dan met mogelijkheden voor groepskamperen. Drie compleet nieuwe groepsterreinen zijn Oostermaet in Okkenbroek (Overijssel), De Abbert in Dronten en De Altena in Zeewolde (Flevoland). De Jarden in Nietap (Drenthe) en Jena in Hummelo (Gelderland) zijn dit jaar overgegaan van gewoon Natuurkampeerterrein op GroepsNatuurkampeerterrein.

Op alle Natuurkampeerterreinen is een geldige Natuurkampeerkaart verplicht. Deze zit achter in Het Groene Boekje 2014 en is te koop op alle Natuurkampeerterreinen, bij de ANWB, Bever en (reis)boekhandels en via www.natuurkampeerterreinen.nl. De app ‘Kamperen’ geeft ook een overzicht van alle terreinen en is gratis te downloaden uit de App Store en de Play Store.

Meer informatie: www.natuurkampeerterreinen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *