Grote trekpleisters pakken uit met lange zomeravonden en meer entertainment

De zomervakantie is gestart en dat is uiteraard een drukke tijd voor de attractieparken, dierentuinen en andere toeristische attracties. Veel van deze attracties grijpen de combinatie van drukte en lange avonden aan voor speciale evenementen die soms tot ver in de avonduren door gaan. Verschillende attracties pakken uit met extra entertainment, workshops en rondleidingen.

Foto: Efteling

Toverland pakt uit met hun Summer Nights van 6 juli tot en met 25 augustus. Het park zal geopend zijn tot 21:00, welke gevuld zullen zijn met meer entertainment. Zo is er swingende muziek te vinden in de Magische Vallei, vuurspuwers bij houten achtbaan Troy and Merlin’s Tournament Training in Avalon. Toverland biedt speciale avondtickets tegen gereduceerd tarief, welke geldig zijn vanaf 16:00. Meer info: Toverland.com.

Efteling is helemaal klaar voor de zomer. Het park heropende wildwaterbaan Piraña na een ingrijpende onderhoudsbeurt van acht maanden en is begonnen met hun reks zomeravonden. Het park is vrijwel de gehele vakantie geopend tot 22:00 (laatste week tot 21:00) en pakt uit met extra entertainment. Nieuw deze zomer in de Efteling zijn onder andere ‘Python Pietje Presenteert: The Steelcrew’ op het Ruigrijk podium en de voorstelling ‘Een avond met Wolf’ in het openluchttheater. Daarnaast is er ook swingende muziek van ‘The Red Noses Boogie Boys’. Bekende elementen van voorgaande jaren, zoals de reusachtige Djinn bij Fata Morgana of de elfjes bij Droomvlucht keren terug. Meer info: Efteling.com

Slagharen viert dit jaar de zomer met 8 zomeravonden onder de noemer ‘Wild West Summer Nights’. Op geselecteerde data is het park geopened tot 21:00 en vinden er optredens plaats van onder andere Monique Smit, Steven Kazàn, Gebroeders Ko en Samantha Steenwijk. Daarnaast vormt het verlichts foodplein het middelpunt van de Wild West Summer Nights, met een cocktailbar, speciaalbiertjes en ijsjes. Meer info: Slagharen.com.

Foto: Nederlandse Openluchtmuseum

Van zaterdag 27 juli t/m zondag 11 augustus 2024 vindt de vijfde editie van de Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum plaats. Het museum pakt uit met verschillende activiteiten, zoals een Historische Dingen Bingo, Jeu de Boules-banen, muziek van de Bronco Brothers en shows van goochelaar Janse Heijn. Meer info: Openluchtmuseum.nl.

In Artis-Park vindt dit jaar alweer de 21e editie van de ‘Zoomeravonden’ plaats en wordt elke zaterdag van 6 juli tot 31 augustus gehouden. Tijdens dit evenement zijn er verschillende workshops en rondleidingen, gecombineerd met live muziek van onder andere Roseye, Adriaan Persons en Liam Pek. Nieuw dit jaar is de verloting van de Weetjes Kleedjes. Het park geeft 200 van deze door Nick Liefhebber ontworpen picknick kleedjes weg, samen met gratis tickets voor het park. Meer info: Artis.nl.

Foto: Artis

Zoo Antwerpen heeft een bescheiden evenement op het Flamingoplein. Van eind juni tot en met 1 september staat hier de ZOOmerbar. Het plein, met zicht op de flamingo’s van het park is omgetoverd in een hotspot voor koele cocktails en een gevarieerd aanbod in live muziek. Uniek is dat de ZOOmerbar gratis is te bezoeken, ook voor niet-dierentuin bezoekers. Meer info: Zoomerbar.be / Zooantwerpen.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *