Toerisme Vlaanderen krijgt getijdenmolen en Graventoren in erfpacht

Toerisme Vlaanderen heeft recent de sleutels in handen gekregen van de getijdenmolen en de Graventoren in Rupelmonde. Zij krijgen de getijdenmolen voor 27 jaar in erfpacht van het Lokaal Bestuur Kruibeke. De familie Oste, eigenaar van de Graventoren, verleent Toerisme Vlaanderen een erfpacht van 40 jaar.

De getijdenmolen en de Graventoren zijn zowat de bekendste erfgoedsites van Kruibeke. Toerisme Vlaanderen krijgt de getijdenmolen, de molenaarswoning en het voormalig infokantoor voor 27 jaar in erfpacht van het Lokaal Bestuur Kruibeke. Daarnaast krijgen ze ook de Graventoren die in privé-eigendom is van de familie Oste in erfpacht voor een periode van 40 jaar.

Toerisme Vlaanderen wil niet alleen de beide sites zelf klaar maken voor de toekomst, het is ook de bedoeling dat ze vanaf 2025 het verhaal zullen tot leven brengen van één van onze grootste Vlaamse meesters van de wetenschap: cartograaf Gérard De Cremer, beter bekend als Mercator.

“Momenteel loopt onder onze impuls een participatief toekomsttraject waarin bewoners en geïnteresseerden uit de gemeente Kruibeke en talrijke andere (lokale) partners uitgenodigd zijn om mee na te denken over de herbestemming van de getijdenmolen en de Graventoren”, vertelt Peter De Wilde CEO ad interim Toerisme Vlaanderen. “Dat gebeurt volgens onze strategische visie Reizen naar Morgen.

“Concreet wil dit zeggen dat de herbestemming van beide sites een meerwaarde moet betekenen niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor de lokale bewoners en ondernemers en voor de plek zelf.” Bedoeling is om op beide sites het verhaal van Mercator en van de Scheldevallei nog beter bekend te maken in binnen- en buitenland.
De herbestemmingswerken starten ten vroegste in 2025.

Meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *