Zware tijden voor moederbedrijf Attractiepark Slagharen

Parques Reunidos, eigenaar van 50 attractieparken waaronder Slagharen en Bobbejaanland, verwacht dit jaar in de rode cijfers te komen en heeft besloten 31 personen te ontslaan. Dat meldt de Blog InSpanje.nl op basis van berichten in de Spaanse kranten El Mundo en Republica

Attractie- en Vakantiepark Slagharen

De ontslagen vallen vooralsnog in Spanje bij het Zoo Aquarium in Madrid en op het hoofdkantoor. Jarenlang ging het wel goed met het bedrijf dat in 1967 werd opgericht en door internationale expansie groeide van 9 naar 26 miljoen bezoekers per jaar.

Slagharen
De laatste aanwinst was park Slagharen in Nederland. In Spanje bezit Parque Reunidos waterparken, dierentuinen en musea. De inkomsten bij de attractieparken daalden met 12 procent, die van de dierentuinen met 11 procent en van de waterparken met 14 procent. Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany draaien nog het best.

Groeispurt
Nog niet bekend is welke maatregelen er nog meer genomen zullen worden om de rode cijfers te beperken. Vermoed wordt dat de volgende bezuinigingen Park Warner in Madrid zullen raken.
Het bedrijf is niet alleen door de crisis in de problemen gekomen, maar ook door de groeispurt die het doormaakte de afgelopen jaren. De aankoopleningen van de grond waarop de parken gevestigd zijn, drukken zwaar op de balans.

Kredietwaarderingsbureau Standard & Poor’s waardeerde onlangs de aandelen in het bedrijf af tot B-, dat betekent ‘riskante investering’.

Bron: www.inspanje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *