Winnaars Diamond ThemePark Awards 2015 zijn bekend

Tijdens een speciaal evenement in Pairi Daiza zijn vandaag de winnaars van de vijfde editie van de Diamond ThemePark Awards bekend gemaakt. De Efteling won maar liefst 8 awards waaronder de award voor Beste Pretpark van België en Nederland. Gastpark Pairi Daiza werd verkozen tot beste dierentuin en mooiste park van België en Nederland  en Plopsaland De Panne tot het beste pretpark van België.

Bellewaerde_Boomerang_LR (3)
Bellewaerde is het park met de beste dienstverlening in België

Tijdens een periode van 4 weken gaven bijna 45.000 mensen hun visie over pretparken en dierentuinen door te stemmen op de Diamond ThemePark Awards. Een vakjury, bestaande uit fans en professionals van verschillende toeristische attracties, nomineerden in 19 categorieën diverse kandidaat-winnaars voor het jaar 2014. Het stemmen gebeurde van 21 maart tot 19 april 2015. Pretwerk.nl is onderdeel van de vakjury.

Efteling grote winnaar
Er zijn 14 categorieën voor Belgische en Nederlandse parken. Er is één winnaar per land: Plopsaland de Panne als beste pretpark van België en de Efteling als beste pretpark van Nederland. Maar er is ook een “grote winnaar” voor de twee landen samen: De Efteling werd verkozen tot beste pretpark van België en Nederland.

De Efteling gaat naar huis met acht awards, Pairi Daiza met vier awards en Plopsaland de Panne eveneens met vier awards. Deze parken zijn de grote winnaar van deze editie. Safaripark Beekse Bergen kreeg twee awards. Bellewaerde, Bobbejaanland, Dierenpark Amersfoort, Diergaarde Blijdorp, Dolfinarium Harderwijk, Walibi Belgium, de Grotten van Han en de Zoo van Antwerpen gingen elk naar huis met één award.

Europese parken
Bij de Europese parken werden de prijzen van 5 categorieën verdeeld over 3 parken. Disneyland Paris is hier de belangrijkste winnaar: het Franse Disney-park werd dit jaar gekroond als het “Beste Themapark in Europa”. “Twilight Zone Tower of Terror” werd door het publiek als “Beste Europese Attractie” gestemd. Phantasialand werd aanzien als de “beste daguitstap vlakbij de grens”. Hun waterattractie Chiapas werd verkozen tot “beste Nieuwe Attractie van 2014”. Europa-Park behaalde dit jaar 1 prijs, met blue fire als “Beste Europese Achtbaan”.

Spotlight Award
De Vakjury beloonde Wouter Dekkers met een Spotlight Award. De man had een enorme invloed op de heropleving van Moviepark Germany en ging in 2014 aan de slag in Attractiepark Slagharen waar hij ook meteen zijn stempel wist te drukken.

Vakjury-prijs
De Vakjury-prijs gaat dit jaar naar Walibi Holland. “Elk jaar beloont de Vakjury ook een park dat volgens haar mening enorm uitblinkt in verschillende facetten.”, aldus Patrick Joossens, één van de oprichters. “Walibi Holland is een park dat enorm veel te bieden heeft, en zich vooral richt op een tiener-publiek, een publiek dat wil hard gaan, met verschillende attracties boordevol adrenaline en als klap op de vuurpijl een heus Horror-Halloween met de Fright Nights.”

Meer informatie: www.diamondthemeparkawards.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *