Vondelpark krijgt nieuwe toeristische attractie

Het Vondelpark in Amsterdam wordt verrijkt met een nieuwe publiekstrekker in de vorm van een tulpenpluktuin genaamd Tulip Island. Compleet met ambachtelijke veilingklok kan de consument in juli en augustus een echte tulpen experience ondergaan op het eiland van het muziekkoepeltje in het Vondelpark in Amsterdam.

Impressie van Tulip Island
Impressie van Tulip Island

Zomertulpen
Normaal bloeien tulpen in het voorjaar, maar door gebruik te maken van speciaal geprepareerde ijs-tulpen is Tulip Island in staat om echte tulpen aan te bieden in de zomer. “Volgens het Nederlands Buro van Toerisme zijn tulpen de nummer 1 Holland Classic, maar helaas zijn er geen tulpen in het toeristen hoogseizoen” vertelt initiatiefnemer Jorrit Koeman. Op deze marktbehoefte spelen wij in met een tulpenpluktuin van 4 juli t/m 7 september in het Vondelpark in Amsterdam. Daarnaast voorzien wij Tulip Island van muziek, dans en kunst.

Tulpen Experience
“Tulip Island speelt vooral in op de behoefte van een culturele self-experience. Door zelf de tulpen te selecteren, oogsten en verhandelen, wordt je binnen één uur getransformeerd tot een beginnende tulpen expert. Dit betreft de hoogste consumer satisfaction” zegt initiatiefnemer Jorrit Koeman. Zo hangt er een ambachtelijke veilingklok, waar je elk half uur je geplukte tulpen kunt verhandelen. Historische VOC tijden leven hier dan ook op, daar tulpen symbool staan voor de Gouden Eeuw met als toppunt de tulpenmanie, welk wereldwijd bekend staat als de eerste beurscrash van de geschiedenis.

150 jaar Vondelpark
Ter ere van 150 jaar Vondelpark heeft Amsterdam teruggegrepen op een cultuurhistorisch verantwoord bloemenevenement. Reeds in 1887 bericht het Algemeen Handelsblad over de eerste bloemenrit in Nederland, welk gehouden werd in het Vondelpark compleet met een ‘bataille des fleurs’. Hierover schrijft deze krant “zij moet dien dag met versierde rijtuigen vol bloemen en… lieve meisjes in het park komen, want de toegeworpen bloemen moeten eene bestemming hebben harer waardig”.

Meer informatie: www.tulip-island.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *