Vijf dierentuinen betrokken bij SBS6 serie Drukte in de Dierentuin

Na eerdere succesvolle seizoenen zendt SBS 6 een nieuwe reeks afleveringen uit van Drukte in de dierentuin. Het programma liet eerder al het wel en wee achter de schermen van Burgers’ Zoo zien en in het nieuwe seizoen voegen zich daar GaiaZOO, Apenheul, Diergaarde Blijdorp en DierenPark Amersfoort bij.

Apenheul doodhoofdsaapjes

De camera volgt het leven van de dieren en de werkzaamheden van de verzorgers in deze Nederlandse dierentuinen. Er komen bijzondere dingen voor als geboortes en uitwisselingen met buitenlandse dierenparken. Door de unieke samenwerking met deze vijf grote parken vinden er zoveel gebeurtenissen plaats dat het programma nóg afwisselender wordt dan voorheen. In tegenstelling tot vorig jaar wordt het nu elke werkdag uitgezonden. Drukte in de dierentuin is vanaf maandag 19 maart elke werkdag om 20.00 uur te zien bij SBS 6.

Bokito

  • In de eerste afleveringen maakt de kijker kennis met de familie van gorilla Bokito in Diergaarde Blijdorp. In datzelfde park leren de jonge zeeleeuwen vis eten van de verzorger en hebben de pinguïns niet altijd zin om hun vitamines in te nemen.
  • In DierenPark Amersfoort krijgt babyneushoorn Sunanda haar eerste modderbad en kleuterolifant Kina krijgt les in persoonlijke verzorging. De zwarte leguanen zijn drachtig; gaan de verzorgers hun eieren vinden? In GaiaZOO wordt er voor het eerst in deze dierentuin een stokstaartje geboren en legt de camera een pasgeboren slingeraapje vast. De onlangs gearriveerde neushoorn wordt niet opgenomen in de groep, sterker nog, hij wordt belaagd.
  • In Burgers’ Zoo wordt onverwachts een panter geboren. Is dit het vrouwtje waar het park op hoopt? Een murene wordt geopereerd aan een tumor en er vertrekken twee tijgers voor de komst van twee nieuwe soortgenoten in het kader van een Europees fokprogramma.
  • Apenheul komt later in de afleveringenreeks voor met een eigen ‘apensoap’.  Deze speciale soap gaat over het leven van de grootste groep doodshoofdaapjes ter wereld in een dierentuin. Nauwlettend volgt de camera welke spannende avonturen de aapjes beleven.

Meer informatie: www.sbs6.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *