Twee ton voor onderzoek naar wetenschaps-attractiepark in Twente

Regio Twente en de provincie Overijssel stellen een subsidie van in totaal tweehonderdduizend euro beschikbaar aan de initiatiefnemers van het themapark Exploratorium Ontdekking Aarde. Beide overheden geven elk honderdduizend euro. Met deze subsidie kunnen de initiatiefnemers van Exploratorium Ontdekking Aarde een onderzoek doen naar de mogelijkheden om het themapark in Twente te vestigen.

In Exploratorium Ontdekking Aarde kunnen bezoekers op attractieve wijze op ontdekkingsreis gaan om de aarde in al haar facetten te ervaren en worden ze geinspireerd om onze aarde voor al haar bewoners ook in de toekomst leefbaar te houden. Thema’s die daarbij aan bod zullen komen zijn onder andere het ontstaan van de aarde, het klimaat, de natuur, de culturen en de fenomena van het menselijk vernuft. De initiatiefnemers verwachten dat Exploratorium Ontdekking Aarde minimaal 400.000 bezoekers per jaar zal trekken. De initiatiefnemers zoeken een regio die beschikt over instellingen en overheden die belang hechten aan de bijzondere thematiek en opzet van het Exploratorium Ontdekking Aarde. Twente beantwoordt in veel opzichten aan dit profiel. Het heeft een aantrekkelijk landschap, goede ontsluitingen met omringende regio’s, de Randstad en Duitsland en het is een innovatieve kennisregio met kennisbedrijven en kennisinstellingen als UT, Saxion en ROC. Daarnaast werken de overheid, bedrijven en instellingen nauw samen rond innovatie.

Toerisme
“Twente is een sterke toeristische regio”, aldus Hans van Agteren, portefeuillehouder recreatie en toerisme van Regio Twente. “Maar Twente mist nog een grote attractie met nationale en internationale aantrekkingskracht. Exploratorium Ontdekking Aarde zou dat kunnen worden. Een toeristische attractie van die omvang zorgt voor werkgelegenheid en voor extra inkomsten voor de toeristische sector, zoals de horeca, hotels en campings. En dat geldt niet alleen voor de directe omgeving, maar voor heel Twente. Het past in het beleid van Regio Twente, de 14 Twentse gemeenten en de provincie Overijssel om de toeristische/economische sector te versterken.” In het onderzoek, dat vijf maanden duurt, wordt gekeken naar allerlei randvoorwaarden die van belang zijn bij een mogelijke vestiging. Daarbij gaat het om de locatie, de financiering en juridische aspecten. Op basis van het onderzoek besluiten de initiatiefnemers of zij definitief voor Twente kiezen als vestigingsplaats.

(persbericht via Nieuwsbank)

Get Microsoft Silverlight

Bekijk ook een beknopt projectplan op RTV Oost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *