Topjaar voor de Keukenhof

Met nog twee weken te gaan heeft de Keukenhof het bezoekersaantal van 2010 al te pakken: rond de 800.000. Door het gunstige weer zijn de tulpen wat vroeger in bloei gekomen, waardoor het mooiste er inmiddels wel van af is.

Herkomstlanden
Veel Fransen en Duitsers passeerden de afgelopen weken de poorten van de Keukenhof. De Duitse belangstelling is eenvoudig te verklaren door het Duitse thema van de Keukenhof dit jaar en de extra media aandacht die dat heeft opgeleverd.
Daarnaast meldt de Keukenhof ook een toename van bezoek uit China, India en Rusland.

Bezoekprofiel
De leden van journalistenorganisatie Tourpress kregen afgelopen zaterdag een rondleiding, met daarbij meer informatie over het bezoekersprofiel: “Gemiddeld zijn zij 51 jaar oud; Chinese bezoekers zijn met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar het jongst, die uit Duitsland met 58 jaar het oudst. Zo’n 84% van de bezoekers checkt eerst de website alvorens naar Lisse af te reizen; reden dat social media tegenwoordig hoog in het vaandel staan van de organisatie. Kindvriendelijk en beleving zijn zaken die de laatste jaren steeds meer invloed hebben op de programmering.”

Horeca belangrijk
Het was opvallend dat de vele terrassen, op de zonnige vrijdag 6 april, goed bezet waren. Er zijn bijna net zoveel mensen aan het wandelen als dat er in de loop van de middag op de één van de foodservicepunten verblijven. De organisatie van de Foodservice op de Keukenhof is in handen van Albron, die met schappelijke prijzen en een prima kwaliteit een visitekaartje neerzet voor haar cateringactiviteiten in de recreatiebranche, in lijn met de ambities: “Albron ontwikkelt een sterkere horeca/leisure-tak. Zo verzorgen we ook de horeca-exploitatie van Keukenhof, Soldaat van Oranje-De Musical, Koninklijk Theater Carré, Instituut voor Beeld en Geluid, Paleis Soestdijk en Paleis Het Loo. Op dit moment is Center Parcs het enige recreatiepark waarin we actief zijn, maar we sluiten samenwerking met andere parken in de toekomst niet uit.”

Vroege bloei
Bezoekers die het park al wat langer kennen, constateerden teleurgesteld dat de vroegbloeiende tulpen inmiddels al zijn gekopt. Dat wordt deels gecompenseerd door kratten met laatbloeiende tulpen in de gazonnen er bij te plaatsen en ook in de paviljoens is de bloeisituatie beter controleerbaar voor de organisatie.

Meer informatie: www.keukenhof.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *