Rotterdam krijgt surfpark in de binnenstad

Via een stadsinitiatief konden Rotterdammers stemmen op diverse initiatieven. Vanavond werd de winnaar gekozen die zijn droom mag realiseren. Het werd: RIF010, een watersportinitiatief in de Steigersgracht waar via een wavegenerator golven worden gecreëerd om o.a. te kunnen surfen en raften. Voor het winnende initiatief stelt de gemeente € 3 miljoen beschikbaar. De initiatiefnemers hebben zelf ook al ruim € 580.000 aan co-financiering gerealiseerd.

Bekijk hier de filmimpressie van het initiatief:

rif010
visualisatie van het plan

De Steigersgracht wordt een watersportgebied met schoon water en hoge golven. Het water in de gracht wordt gezuiverd tot helder zwemwater en een installatie gaat golven door de gracht laten rollen van maar liefst 1,5 meter hoog en dat elke 7,5 seconde. Naast surfen komen er ook mogelijkheden om te raften, kanoën, zwemmen, waterpoloën, scuba en duiken. ‘s Zomers worden allerlei evenementen georganiseerd, denk aan surfwedstrijden, wedstrijdzwemmen in een 50-meter bad, waterpolowedstrijden en schoonspringen. Het nog aan te leggen terras aan de gracht geeft uitzicht op het waterspektakel.

De initiatiefnemers hebben juni 2015 als realisatiemoment ingepland.

21.552 stemmen uitgebracht
In totaal hebben 21.552 Rotterdammers hun stem uitgebracht. Hiervan gingen er 9.086 (42%) naar het winnende initiatief RiF010. De Hef is nummer twee van het Stadsinitiatief 2014 geworden met 8087 (37,5%) stemmen.

Meer informatie:
www.stadsinitiatief.nl/finalisten/rif010 (presentatie van het plan)
www.rif010.nl
Zie ook ons verslag over de opkomst van surfparken wereldwijd

Eén reactie

  1. Leuk initiatief, past goed bij de Nederlandse watersporttraditie. Jammer dat het zo kleinschalig wordt neergezet. Waarom niet kiezen voor een ruimere locatie op de Maasvlakte? Meteen en groot surfpark opzetten met voldoende ruimte voor parkeren (lastig zo’n surfplank in de tram) en toekomstige uitbreiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *