Recreatievakbeurzen vertonen weer stijgende trend

Het aantal bezoekers aan de recreatievakbeurzen in Hardenberg (5-7 november) en Gorinchem (25-27 november) is gestegen ten opzichte van 2012. De laatste beurs in Gorinchem registreerde 6257 bezoekers; een stijging van 4,5%. Ongetwijfeld zal ook de goede opkomst van de kennisbijeenkomsten daaraan hebben meegewerkt.

Babydobber; typisch een product dat inspeelt op veiligheid.
Babydobber; in de top-3 van de noviteiten Award en typisch een product dat inspeelt op veiligheid.

Op de stand van Pretwerk.nl werd weer een inventarisatie gedaan van de onderwerpen waar bezoekers mee bezig zijn. Opvallend veel belangstelling is er voor het thema ‘Veiligheid’. De top-10 van interesses op deze beurs zag er als volgt uit:

  1. veiligheid
  2. gastvrijheid
  3. natuur
  4. ondernemer en gemeente
  5. markttrends
  6. samenwerken
  7. duurzaamheid
  8. groenvoorziening
  9. marketing algemeen
  10. horeca / foodservice

Congressen
Op maandag 24 november werd voorafgaand aan de beurs ‘de Nationale Netwerklunch georganiseerd. Een nuttige bijeenkomst waarin Rabobank directeur Paul Dirken de ondernemers informeerde over nieuwe vormen van financiering; Carin van Berkel van ‘Het Land van de ANWB’ liet zien hoe haar organisatie er aan werkt om dag- en verblijfsrecreatie in online te verbinden. De aanwezigen kregen tot slot een vooruitblik op nieuwe attracties in Roermond en Amsterdam.
Dinsdag begon de dag met het congres over Family Entertainment Centers. Organisator Pleisureworld schoot met dit onderwerp midden in de roos, want de zaal zat bomvol. Bekijk het verslag op de website van Pleisureworld.
In de middag koos de Recron voor een congres rondom het onderwerp; De toekomst van kamperen. Ook dat onderwerp houdt de gemoederen bezig. De campingbranche staat onder druk en de sprekers durfden ook drastische conclusies te trekken.

bijzondere accommodatie van EPSobjects.nl
bijzondere accommodatie van EPSobjects.nl

Van de beursvloer
De beurs begon wat stroef op de maandag met 1601 bezoekers. Dinsdag en woensdag waren aanmerkelijk drukker met respectievelijk 2389 en 2267 bezoekers. De standhouders die wij spraken waren over het algemeen wel positief over de zaken die zij konden doen. Vaak worden op de beurs de eerste contacten gelegd en het is daarom nog afwachten of geïnteresseerden ook kopers worden.
De vijf genomineerden van de Pleisureworld Noviteiten Award kregen een eigen plekje op de beurs, zodat de bezoekers de belangrijkste innovaties uit de branche bij elkaar konden bekijken. (zie ook ons eerdere artikel over de winnaar van de noviteiten award; klimpark Clip n Climb)

Volgend jaar
Volgend jaar wordt de recreatievakbeurs op drie locaties georganiseerd
4 t/m 6 november 2014 in Hardenberg
24 t/m 26 november 2014 in Gorinchem; weer in combinatie met de horecavakbeurs
9 t/m 11 december 2014 in Venray; in combinatie met de vakbeurs voor de groene sector en boomkwekerijen.

Meer informatie: www.evenementenhal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *