Recreanten niet blij met dreigende sluiting spoorwegovergangen

Prorail is van plan om ruim 100 onbewaakte spoorwegovergangen in het hele land te sluiten vanwege veiligheid. In Limburg werd onlangs voorkomen dat drie spoorwegovergangen worden gesloten. Diverse belangenbehartigers van recreanten strijden door om (recreatieve) routestructuren te reddden.

brakkendergatseweg - 2Door bezuinigingen is er veel te weinig geld beschikbaar om overgangen overal beter te beveiligen. Bovendien kunnen gemeenten vaak de benodigde 50% medefinanciering niet opbrengen. Een deel van deze overwegen is echter van groot belang voor recreatieve routes voor paardensporters, wandelaars en fietsers. Op 17 juni debatteert de Tweede Kamer weer over dit onderwerp.

Goed nieuws voor recreanten komt uit Limburg: Hier worden drie spoorweg-overgangen in Elsloo, Geleen en Heerlen worden niet opgeheven. Prorail had plannen om deze onbewaakte spoorwegovergangen te sluiten. Daarmee werden fietsers, wandelaars en paardensporters gedupeerd, omdat hun route dan langer zou worden en soms ook onveiliger. Door druk van verschillende belangenorganisaties voor wandelen, fietsen en paardrijden is dit nu van de baan.

Wandelnet, Fietsplatform, KNHS, Fietsersbond, ANWB en NOC*NSF werken samen om zo veel mogelijk spoorwegovergangen veilig open te houden.

Bron: persbericht Wandelnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *