Plopsa wil Air Force One kopen

Het is dat één april al weer een tijdje achter ons ligt, maar anders was dit een verdacht persbericht van de Plopsa groep; De Belgische attractieketen heeft zijn oog laten vallen op Air Force One. Het Amerikaanse vliegtuig vervoerde tussen 1975 en 2005 vijf Amerikaanse presidenten (Gerald Ford, James Carter, Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton & George W. Bush), First Ladies en verschillende vicepresidenten. Het toestel wordt na 30 jaar dienst te koop aangeboden op de veilingsite van het Amerikaans Federaal Agentschap.

airforceoneAir Force One zou een speciale plaats krijgen in Holiday Park, het Duitse Plopsa-park. “Holiday Park heeft een speciale band met Amerikanen”, legt Algemeen Directeur Steve Van den Kerkhof uit, “Op 30 minuten rijden van het park bevindt zich een grote buitenlandse luchtmachtbasis van de Verenigde Staten. Iets verderop is er een Amerikaans militair ziekenhuis. Er zijn vandaag 50.000 Amerikaanse soldaten gestationeerd. Samen met hun families bezoeken ze regelmatig ons pretpark Het pretpark kreeg de naam Holiday Park, omdat veel Amerikanen er een dagje op vakantie, holiday dus, kwamen en nog steeds komen.”

De parkmanager van Holiday Park, Bernd Beitz, beaamt: “Air Force One naar Holiday Park brengen is een ode aan onze Amerikaanse bezoekers. Zo brengen we een beetje Amerika naar Duitsland. Bovendien zou het een eerste stap zijn in de thematisering van een nieuwe zone bij onze topattractie Expedition GeForce.”

Holiday Park werd in 2010 overgenomen door Plopsa. Plopsa bouwt het pretpark uit tot een volwaardig themapark voor de hele familie. Expedition GeForce werd meermaals verkozen tot beste stalen coaster van Europa omwille van zijn spectaculaire afdalingen en snelheid van 120 km/u.

Meer informatie: www.plopsa.be

Of kijk naar het item op CNN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *